Erik Kroon

Mijn bedrijf moet veranderen, maar mijn team wil niet

Geplaatst op maandag 4 augustus 2014


We leven ondertussen in 2014, en de wereld om ons heen verandert enorm snel. 'Tussenlagen' in bedrijven verdwijnen als sneeuw voor de zon, winkels zijn straks niet meer gezichtsbepalend in de straat en dankzij internet en computers verdwijnen er banen.

Uw bedrijf heeft daar misschien ook wel last van. Wellicht dat u merkt dat de 'oude garde' nog de baas is in uw bedrijf, terwijl juist zij moeten veranderen. Of ligt die taak bij het management team, maar zij zijn juist het meest bang dat ze hun baan kwijt raken. Of is de Raad van Toezicht de initiatiefnemer bij verandering, maar weerspreken zij de werkelijkheid omdat het 'vroeger toch ook altijd zo ging'?

We worden ingehaald, elke dag, door kleine bedrijven. Bedrijven die met simpele oplossing, apps, automatisering en zonder telefoonnummer veel meer tijd over hebben voor de kwalitteit en aandacht aan het product. Zij hebben geen tussenlagen of een managementlaag die vertragend werkt. Nee, zij geven elke dag gas als ze gas willen geven. De 'ja-maar-mentaliteit' is dodelijk aan het worden voor ieder 'oud' bedrijf.

Het is nu tijd voor verandering! Als ondernemer weet u misschien al langer dat het zo niet door kan gaan. Maar het personeel moet ook mee. Hoe doet u dit? Allereerst is een goed plan onmisbaar. Voor zo´n plan moet draagvlak komen, binnen uw organisatie. Daarna zult u impopulaire maatregelen moet maken, als blijkt dat managementlagen kunnen verdwijnen, door bijvoorbeeld automatisering. Of dat inkrimpen of stoppen met bedrijfsactiviteiten noodzakelijk is.

Hebt u hulp nodig voor het samenstellen van de juiste teams? Dan is een Belbintest geschikt. Zo krijgt u namelijk inzicht in het individu, in het team en of deze geschikt zijn om samen te werken. Dat is toch wat u wilt; teams hebben die gas kunnen geven. Zonder politieke spelletjes of verborgen agenda´s. Daarnaast is een kernkwaliteitentest ook zinvol; zo worden de kwaliteiten en persoonlijke doelen van iedereen benadrukt. U traint zo uw nieuwe teams voor een betere toekomst. Om uw concurrent voor te zijn. Zo traint u dus niet alleen uw teams, maar krijgt u ook veel meer inzicht in de kwaliteiten van de individuen binnen uw organisatie.

Meer informatie over de Belbintest? Of op zoek naar andere methodes om uw nieuwe teams te trainen? Kijk dan op teambuilding.nl! Zij verzorgen teamtrainingen waarbij ze aan de hand van praktijkopdrachten een spiegel tonen; voor zowel het team als individu.

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs