Erik Kroon

De bedrijfsclown

Geplaatst op maandag 7 juli 2014


Ik hoor het gejuich bij mijn buren tijdens de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal. De volgende dag heb ik een 'heg-gesprek' met mijn buurman. Hij vertelt op z'n Veluws: "Wullie hebben gisteren fantastisch gevoetbald. Wullie hebben gewonnen!" Mijn buurman Gijs stapt daarna fluitend op de zitmaaier om zijn gazon af te maken.

Op het moment dat het Nederlands elftal wint, zeggen we dus dat 'wullie' (wij) winnen, maar wanneer het Nederlands elftal verliest, zegt men 'zullie' (ze) hebben verloren. De mens wordt blijkbaar vrolijk door elf winnende mensen op een veld. Ook bij mij aan de zaak! Er wordt nog snel even een onderlinge WK-poule opgezet, de kantine is oranje versierd en elke ochtend bij de koffiemachine worden de wedstrijden doorgenomen. Voetbal verbindt en verblijdt blijkbaar; ook bij jou op het werk!

Stel, je hebt iemand in dienst die maar één taak heeft: iedereen blij maken. Zeg maar een bedrijfsclown. Iemand die zorgt voor de positieve spiraal. Die denkt in oplossingen en altijd bezig is met het beste voor zijn collega´s. Stel dat deze circusartiest ervoor zorgt dat je ziekteverzuim 50% reduceert en dat er efficiënter wordt gewerkt, zodat er elke dag 10% meer omzet volgt. Dan neem je zo iemand toch gelijk aan?

Voordat je direct een vacature online gaat zetten; wacht nog even. Je hoeft niet ver te zoeken. Degene die de sfeer bepaalt ben jij zelf als ondernemer of teamleider. Dus hoe zit het bij jou in het bedrijf? Is daar een 'zullie-gevoel'? Begin dan met het ophangen van de vlaggetjes en zet af en toe zelf een feestneus op om de eerste stap te zetten naar het 'wullie-gevoel'!

Wullie wensen je veel succes!

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs