Erik Kroon

Toeristisch seizoen bestaat niet meer...

Geplaatst op maandag 10 maart 2014


Het is 3 mei 2013 en de conclusie is duidelijk, de omzet van 2012 gaan we nu al niet meer halen. We lopen enorm achter en daar baal ik van. Ik heb fors geïnvesteerd omdat het weer kon, 2012 was immers zakelijk een zeer goed jaar. Ik maak me druk over een reorganisatie en stel me dagenlang de vraag: 'hoe heeft dit zo kunnen gebeuren?'.

Op diezelfde avond kijk ik naar het weerbericht en hoor van Piet dat er wederom vorst aan de grond is. Hij vertelt erbij dat er weer een weerrecord is verbroken. Het begint me langzamerhand duidelijk te worden: hoe lager de temperatuur, hoe lager mijn omzet.

Op vrijdag 8 maart 2014 rijd ik door Garderen, een toeristisch dorp op de Veluwe. Iedere horeca ondernemer is zijn terras aan het klaarzetten en zelfs de ijscorner gaat al open, terwijl hij in 2013 pas in de mei vakantie zijn deur opende!
Het toeristische seizoen is begonnen en elk restaurantje heeft maling aan het officiële toeristische seizoen, deze bestaat namelijk niet meer. De boa's van de gemeentes doen hun ogen dicht omdat zij ook inzien dat 1 april niet meer heilig is. Je kunt de toerist immers niet verbieden om je dorpjes te bezoeken en.... hoe hoger de temperatuur hoe hoger de omzet.

Ik ben blij met dit weer. Ook wij zouden pas 1 april open gaan met ons Klimbos en de Veluwe Specialist. De offerte aanvragen bij SOS Events voor bedrijfsevenementen vliegen de deur uit. Dit jaar maakt nu al het verschil met 2013.
Ik heb nog nooit uitgezien naar Piets weerbericht maar op 8 maart heb ik SBS6 ervoor aangezet. Piet vertelt met trots dat we dit jaar weer een weerrecord hebben. Ik ben tevreden, het record is dit keer zeer positief voor onze omzet.

Oant Moarn!

Met vriendelijke groet,

Erik Kroon
Eigenaar SOS Events bv

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs