Erik Kroon

Tips voor een gemotoriseerd uitje

Geplaatst op woensdag 6 november 2013


Het was rond 2003, dat ik bij 'oude vrouwtjes' Mini Coopers kocht om mijn wagenpark uit te breiden. Ik had de Mini Classic Tour bedacht; een klassieke rally met deze bijzondere, Engelse auto. In april 2004 had ik mijn eerst evenement van de Mini Classic Tour. Toen het evenement afgelopen was kreeg ik vier raamslingers in mijn handen gedrukt. Sorry Erik, deze zijn afgebroken. Achteraf kwam ik erachter dat – omdat een Mini nou eenmaal Engels is – wanneer je een raampje naar beneden wilt, je de andere kant op moet draaien⃛ Direct alles aangepast in de uitleg en tot de dag van vandaag nooit meer een raamslinger daardoor hoeven te vervangen.

Wij grossieren ondertussen in gemotoriseerde activiteiten. Of het nu een activiteit met een Solex, E-step, helikopter, quad, Mini Cooper, Twizy, RIB boot, sloep of Cessna is; een gemotoriseerde activiteit scoort altijd. Het succes hiervan staat of valt met de kwaliteit en onderhoud van bovenstaande materialen. Is het materiaal kapot, dan heeft dat gevolgen voor het gehele evenement.

Het is dan ook logisch dat wij twee fulltime medewerkers op onderhoud hebben. Het is dan ook logisch dat je zorgt dat bij elk evenement de spullen er netjes, schoon en verzorg uitzien. Logisch toch?

Helaas niet voor iedereen. Mijn ervaringen met andere aanbieders van gemotoriseerde evenementen heeft mij doen ervaren dat dit niet altijd het geval is. Zo kreeg ik eens een relatiedag aangeboden, waar we naar het zuiden van het land voor moesten. Daar gingen we Jeep rijden. Helaas deden de remmen het slecht, was de verlichting kapot en lag er aan de binnenkant meer zand dan in de zandbak van mijn dochter. Jammer, want als alles netjes in orde was geweest, praat je later positief over deze ervaring. Uiteraard had ik er dan ook meer geld voor over gehad.

Kiest u voor prijs of kwaliteit?
Een solextour voor 29 euro per persoon, kan dat? Natuurlijk! Maar dan moet je je wel afvragen of er begeleiding bij zit of er een WAM-dekking is (verzekering) en of er pechhulp is wanneer jij stil staat. Oftewel; realiseer wat je krijgt voor je geld en wat je wensen zijn. Ik kan me goed voorstellen dat wanneer je een relatiedag of bedrijfsuitje hebt, wel degelijk service wenst te hebben op zo´n dag. En dat iedere deelnemers goed verzekerd is. Aan de andere kant kan ik het me ook goed voorstellen dat wanneer je met je vrienden een dagje weg bent, het alleen maar lachen is wanneer iemand pech heeft en daardoor zes kilometer met zijn Solex moet trappen⃛

Hoe zit dat met eigen risico dan?
In Nederland is er geen regelgeving over aansprakelijkheid bij evenementen. Oftewel, als boeker bent u degene die verantwoordelijk is voor het gedrag van u en uw collega´s/relaties. Veel organisatoren van gemotoriseerde activiteiten laten u een formulier ondertekenen dat u in het bezit bent van een geldig rijbewijs, niet dronken of stoned bent en dat u geluisterd heeft naar de instructies van de begeleider. Dat is echter niet rechtsgeldig wanneer blijkt dat de organisator slechte of kapotte materialen heeft geleverd. Bij een rechtszaak zal de rechter u als boeker (lees: bedrijf) aansprakelijk stellen voor eventuele letselschade. Ondanks de verkeerde uitleg of kapotte spullen. Wees dus op uw hoede wanneer u een gemotoriseerd evenement boekt en check goed wat u krijgt voor uw geld!

Waar moet ik dan op letten?
Of het bedrijf goed staat aangeschreven. Check referenties, recensies en vraag polissen op van aansprakelijkheid en van de vervoersmiddelen. Vraag hoe ze je te hulp schieten bij pech, of er begeleiding bij aanwezig is en ga op bezoek bij het bedrijf om met je eigen ogen te zien in welke staat de materialen zijn.

Belangrijkste is: een gemotoriseerde activiteit is en blijft gewoon leuk. Ik hoop dat ik je zo wat tips heb gegeven zodat het niet alleen leuk, maar óók veilig en verantwoord is!

met vriendelijke groet,

Erik Kroon
Eigenaar SOS Events

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs