Erik Kroon

Fietscross

Geplaatst op vrijdag 3 december 2010


Elk jaar vertel ik bij de kerstborrel een korte anekdote. Zo begon ik in 1999 een toespraak over mijn fietscross verleden. Deze herhaalde ik in 2003 met een extra toevoeging. Tegenwoordig wordt, mede daarom, bij elke speech die ik intern geef al snel de opmerking ‘fietscross´ gemaakt. Het grappige is alleen dat er nu nog maar een handjevol medewerkers over zijn uit die tijd die nu nog bij SOS Events werken. Daarom, speciaal voor alle nieuwkomers van de laatste 7 jaar, alle parttimers, stagiairs, waskids, chauffeurs en andere lezers van deze blog. Het verhaal waarbij ik duidelijk maak dat ik het echt niet allemaal alleen kan. Een organisatie met ruim 80 medewerkers is nog een stuk lastiger dan in 2003, waar er 34 op de loonlijst stonden. Ga er dus maar even voor zitten⃛

Op mijn 7e verjaardag kreeg ik mijn eerste BMX crossfiets en werd ik lid van fietscrossclub ‘De Sprinters´ in Uddel. Elke woensdagavond werd er training gegeven door Arie, een oud motorcrosser van ergens in de 70. Hij begon de avond altijd met rek en strek oefeningen, gevolgd door techniek van het starten en ideale lijnen fietsen. Springen mocht pas als je meer ervaring had.

Mijn eerste wedstrijden gingen goed, en zolang de baan maar niet langer was dan 275 meter, won ik alle club- en regiowedstrijden. Zo werd ik op mijn 8e, 9e en 10e clubkampioen en in die jaren werd ik twee keer regiokampioen en één keer 3e. In het Open Nederlands Kampioenschap werd ik in de finale eraf gereden en in België stond ik op een knappe 4e plaats. Ik was (ben) een fanatiek baasje en wil altijd winnen. Ik had een talent ontdekt en wilde hier alles uithalen. Met deze sport kon ik zelf alles bepalen, sponsoring op de kleding, welke materialen ik wenste en of ik twee of drie keer in de week trainde.

Op mijn 11e was fietscross niet meer zo populair waardoor de club in Uddel niet meer kon bestaan. Ik moest daarom in Putten gaan rijden maar had geen vervoer daar naartoe. Toen maar overgestapt op voetbal. Beetje cliché, maar in Uddel heb je behalve deze sporten nog dammen, sjoelen, schieten en volleybal..

Dus op voetbal bij Prins Bernard, in de C1 (laat ik hem alvast voor je inkoppen, er was toen inderdaad maar 1 C elftal) en mijn plaats in het elftal was linksachter. Niet omdat ik een fluwelen linker heb, niet omdat ik keihard in de duels was en ook niet omdat ik de hele linkerflank kon bestrijken. Nee, ik stond linksback omdat deze plek over was. (Denkt de lezer nu ook aan de pindakaas reclame, met ‘Pietertje´⃛?) Er werd dus niets met mijn sprinters kwaliteiten gedaan, mijn baltechniek werd niet ontwikkeld en er werd al helemaal niet gevraagd of ik wel linksback wilde staan.

Na 2 jaar ben ik gestopt met voetbal. Ik kon het niet, vond het niet leuk en opzeggen was heel gemakkelijk. Je zei gewoon bij de bar dat je ermee stopte en dan kreeg je een knikje dat het goed was. Waarschijnlijk was degene achter de bar er ook wel blij om. Hij was namelijk verlost van de slechtste linksback in de historie van Prins Bernard.

Als je bovenstaande leest dan begrijp je dus dat ik het niet alleen kan, maar dat ik het alleen kan wanneer de juiste mensen op de juiste plek aan het werk zijn. Tot deze mensen behoor jij, jij hebt een talent dat ervoor zorgt dat jouw werk goed gebeurd. Jij straalt dit ook uit, want als je je werk leuk vindt, er talent voor hebt, dan zal je dit ook uitstralen en wil je graag leren werken in een team.

Want als het goed is staat iedereen in dit team op de juiste plaats. Wie staan centraal in onze organisatie? Wie in de spits en wie in de goal? Denk daar maar eens over na en je zult verbaast zijn dat dit in elk goedlopende organisatie de basis is tot succes.

En⃛. Wees gerust, ik ga niet meer op fietscross. Ik blijf maar al te graag onderdeel van dit team, waar ik overigens wel een basisplaats heb die me aardig goed bevalt!

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs