Welkom bij SOS Events

Bedrijfsuitjes & Teambuilding op de Veluwe

SOS Events - buitengewone bedrijfsuitjes!
Erik Kroon

Tips voor een geslaagde zeskamp

Geplaatst op maandag 15 juli 2013


Tips voor een geslaagde zeskamp! Terug van weggeweest; de sportdag, sterrenslag of zeskamp als bedrijfsuitje! SOS Events krijgt regelmatig de opdracht om dit in te regelen voor bedrijven en groepen tot wel 1500 personen. Voor een geslaagd zeskamp vind u hieronder een aantal tips!

Heeft u een wateractiviteit, bijvoorbeeld kussengevecht boven het water, realiseer dan dat het vullen van zo´n zwembad met een tuinslang niet lukt in een ochtend. Nodig de vrijwillige brandweer uit of bekijk de optie op de locatie of er een brandslang aansluiting is.

Houdt u rekening met de deelnemers? Begin daarom altijd een zeskamp met een warming up en zorg er altijd voor dat u van te voren EHBO-ers aanwijst binnen uw bedrijf die deze dag dienst hebben. Grote bedrijven hebben veelal voldoende BHV-ers in dienst die zo´n taak willen waarnemen. Is dit geen optie? Huur dan EHBO-ers in.

Groene zeep op de bekende zeephelling is levensgevaarlijk. Sta dit niet toe, en geloof me, de verhuurder van de opblaasbare stormbaan stuurt u een stevige factuur voor het schoonmaken van zijn spul.

Met opblaasbare attributen moet u rekening houden met uiteraard stroompunten. Realiseer dat je veelal voor 1 opblaasbare activiteit een spanningsgroep nodig heeft. Informeer bij de locatie waar u aan de slag gaat of deze voldoende “ schone” spanningsgroepen zijn.

Is de zeskamp afgelopen en u heeft een gevulde zwembad probeer het water er dan per dompelpomp uit te pompen naar een put. Lukt dit niet, zorg er dan voor dat alle persoonlijke spullen van deelnemers of toeschouwers weg zijn in de buurt van het zwembad. Ook stroomhaspels aan de kant voor de “overstroming”.

Heeft u een wateractiviteit? Zorg dat de blower van het opblaasbare zwembad goed afgeplakt is en dat de stekker in de haspel ook afgeplakt wordt zodat iemand hem niet als een geintje eruit kan halen waardoor het lucht uit het zwembad gaat. De haspel altijd hoog en droog neerleggen omdat de combinatie water en stroom niet zo´n fijne is voor de toeschouwers en deelnemers.

Zorg voor een professionele organisatie. Een instructeur behoud het overzicht, kan ingrijpen, en zorgt voor een juiste eindstand en de veiligheid van de deelnemers. Ze zorgen voor het klaarzetten en opruimen en u kunt zelf als organisator deelnemen aan de zeskamp of sportdag.

Maak van te voren een spelschema, en zorg ervoor dat je van te voren de teams samenstelt. Op de dag zelf hangt u de lijst met teams op. Het spelschema bestaat uit poules en het makkelijkst is om de teams te laten strijden in een poule van minimaal 4 teams.

Vergeet geen geluidsinstallatie in te huren, zo bereikt u makkelijk alle deelnemers en kunt u deze tevens gebruiken voor een gezellig achtergrond muziekje tijdens de zeskamp of sterrenslag.

Zorg voor een leuke mix van activiteiten. Kies voor een tweetal grote aansprekende activiteiten en zorg voor teamactiviteiten op kracht en behendigheid.

Succes met de organisatie van uw zeskamp of sterrenslag.

Met vriendelijke groet,
Erik Kroon

SOS Events verzorgt de complete zeskamp en sterrenslag. Van EHBO, spelschema, warming up, opzetten van de onderdelen, begeleiding, opruimen, een geschikte locatie, horeca naderhand, en uiteraard voor de finale en wisseltrofee tijdens de prijsuitreiking.

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs

Escape Room @ Home

Blijf je toch liever thuis?


Vermijd jij liever de drukte maar wil je wel wat nieuws en leuks doen? Speel dan vanuit huis de Escape Room @ Home.

Video SOS Events

Gemiddeld krijgen wij van onze klanten een
8,4
 • Van leeuwen :

  "We hebben het ontzettend leuk gehad. Een aanrader om daar activiteiten te doen"

  Activiteit: Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10 Medewerkers: Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10Beoordeeld met 10/10
 • Mitch:

  "Ondanks de warmte een superleuke dag gehad. Geweldige activiteiten. "

  Activiteit: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10 Medewerkers: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10
 • Stel:

  "Goede communicatie en goede afstemming op onze wensen. Enthousiaste begeleiding en leuke activiteiten. "

  Activiteit: Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10 Medewerkers: Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10
 • Konstruktieburo Snetselaar BV:

  "Het was een geslaagde avond. De mannen genoten van het vlees buffet en het darten was ook erg leuk! Enthousiaste begeleiding! Top"

  Activiteit: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10 Medewerkers: Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10Beoordeeld met 9/10
 • Westerhuis:

  "ondanks dat het corona tijd was hebben we toch genoten van ons jaarlijks dagje uit. "

  Activiteit: Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10Beoordeeld met 7/10 Medewerkers: Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10Beoordeeld met 8/10

Maar we doen nog meer dan alleen bedrijfsuitjes!