Erik Kroon

Zaal vol met dronken mannen

Geplaatst op vrijdag 23 november 2012


Mooie tijden waren het. In 2000 verzorgden wij darttoernooien voor bedrijven en zorgden wij ervoor dat Co Stompé in die tijd 25 clinics per jaar kon verzorgen. Elke tv zender kocht rechten om darttoernooien uit te mogen zenden. SBS6 en RTL5 beconcurreerden elkaar en zorgden ervoor dat je bijna op elke avond, op rare tijden, darten kon kijken.

Co zorgde ervoor dat ik bij verschillende tv toernooien binnenkwam. Hij zette me veelal vooraan ergens neer, bij prominenten die ik nog nooit had gezien of ontmoet. Bijvoorbeeld tijdens de Dutch Open in de Bonte Wever, waar een bijzondere sfeer hing. Het liet mij het echte dartwereldje zien. Laat ik het anders zeggen, ik had er geen voorstelling van, maar kwam er naderhand achter dat een gemiddelde darter wel een drankverslaving buiten zijn “sport” erop nahield. Ook nam Co me mee naar Amsterdam, wat voor mij op dat moment echt het buitenland was. Hij stelde me op een bepaald moment voor aan Steven Pienaar en andere selectiespelers van Ajax, geen idee wie ze waren en Co zakte keer op keer door de grond.

De dartwereld werd steeds groter in Nederland. Grote geldtoernooien werden georganiseerd en grote sporthallen werden afgehuurd om de grote sterren uit binnen- en buitenland te halen. In datzelfde jaar ging ik voor de tweede keer op bezoek bij de beroemde Embassy in Engeland. Het toernooi dat altijd in januari werd georganiseerd en waar Barney ooit als eerste Nederlander wereldkampioen werd. Na het landen op het vliegveld van Heathrow huurden we met een stel hoteldirecteuren en wat medewerkers van mijn bedrijf een aantal auto´s om richting Frimley Green te gaan. ‘´Wie kan er links rijden?´´, werd er onderling gevraagd. ‘´Oh, geen probleem´´ zeiden Joost en Wil en we vertrokken. Nog geen kilometer verder reden we tegen het verkeer in, reden we rond in een park en vernielden we een aantal spiegels doordat we iets te ver naar links reden met de auto.

Na het inchecken in het hotel kwamen we aan bij “the Embassy”. Als je het van tv kent, dan dacht je aan een hele grote hal met heel veel mensen. Dat laatste klopte wel maar het eerste niet. Het was een betrekkelijk kleine zaal, waar het publiek bijna op het podium zat. Tafels vol met bier zonder schuim en uiteraard stond ik bij een ‘´180´´ op de tafel te dansen. Er waren tussen de wedstrijden door pauzes, of er stonden dames op het podium te darten. Het verschil tussen de pauzes en de dames was niet merkbaar, er was totaal geen interesse vanuit de zaal⃛. Totdat Mieke de Boer, ‘´Bambi´´, het podium betrad.

Een gemiddelde dartster was niet de mooiste en een 180-er werd sowieso al niet gegooid. Maar als “onze” Bambi de zaal binnenkwam veranderde the Embassy in een kolkende massa. Schreeuwende dronken mannen en zelfs slapende bezoekers werden hiervoor wakker. Haar strakke, roze shirtje met haar bijnaam op de rug, haar blonde haren en jonge koppie maakten de zaal gek. Ze gooide niet super, maar haar vertoning was iets compleet nieuws in deze sport.
Aan tafel zei ik dan met mijn grote mond; ‘´als ik dan toch nog met iemand het bed zou moeten delen⃛..´´ Waarop aan de andere kant van de tafel de opmerking kwam in het plat Amsterdams van een oudere vrouw; ‘´nou, dat zal ik dan zo wel even voor je regelen; ze is namelijk mijn dochter⃛⃛.´´

Erik Kroon

SOS Events heeft mede dankzij www.darten.nl ruim 200 darttoernooien mogen organiseren. Bambi (Mieke de Boer) heeft na de kennismaking met Erik meerdere clinics verzorgd, veelal in combinatie met andere darters uit binnen- en buitenland. Verder is SOS Events nog 2 jaar de manager geweest van Roland Scholten.

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs