Erik Kroon

Lowlands

Geplaatst op maandag 29 november 2010


Op jonge leeftijd was ik al gek van muziek en plaatjes draaien. Op mijn eerste mengtafel zaten 2 platenspelers vast. De singletjes had ik ‘gekregen´ van Jan van Voorbergen. Jan was eigenaar van De Blokhut in Elspeet en tevens de schoonvader van mijn zus. Zijn jukebox werd uiteraard regelmatig bijgevuld met nieuwe singles. De oude heb ik tot op de dag vandaag in bewaring.

Op een feestavond van mijn fanfare was er een karaoke avond georganiseerd. Dit was in die jaren echt iets bijzonders. De presentator, Bert Niemeijer uit Stroe, zocht nog een hulpje en zo kwam ik in het circuit terecht.
Op mijn 19e werd ik gevraagd om op Lowlands te draaien. Willem Beumer, eigenaar van TTM in Bathmen, vroeg of ik dit avontuur samen met hem aan wilde gaan. Met Willem heb ik een bijzondere band. Ooit had ik een drive-in show, samen met Patrick van Harten. Mijn eerste versterker kocht ik toen bij Willem. Ik kende Willem via Henk Davelaar uit Stroe, ook Henk belde mij regelmatig om samen met hem partijtjes te draaien. Henk draaide veel in het AMT van Stroe, waar elk jaar een dj contest werd gehouden. U raadt het al, die won ik⃛
Samen met Gerben van het Land, een maatje door dik en dun, veel avonden weggeweest om overal en nergens plaatjes te draaien. Samen met Gerben ook nog radio gemaakt in mijn eigen radioprogramma: ‘Het kroondomein´, is dat niet origineel??!

Terug naar Lowlands. Samen met Willem, Jan en Hans de eerste keer Lowlands. We stonden in het 24-uurs café en wisten niet wat we konden verwachten. We moesten alleen ons meubel meenemen, geluid en licht was al aanwezig. Eenmaal aangekomen in onze tent stond er een podium van 40 cm hoog, 3m bij 2m en 4 dranghekken daarvoor. Er was plaats voor 6000 man, volgens de mannen achter de bar waren die er nooit, hooguit 100. Ik had van het Speulderbos Hotel in Garderen een projector geleend en bij mijn vader op de zaak een kopie op doorzichtig papier gemaakt met de tekst: ‘sms je favoriete plaat naar 06⃛⃛.´

Het nummer was niet van mij maar van mijn dj maatje Jan. Jan draait nog steeds voor SOS Events, daarmee is hij denk ik het langst werkzaam bij mijn organisatie. Wij draaiden commercieel in de
24-uurs tent, iets wat ze totaal niet gewend waren. Normaal ging er 2000 liter bier door, wij presteerden het om na het weekend er 21.000 liter door heen te jagen. Verder hadden we nog een ander probleem, het sms´en was zo populair dat Jan 1,5 week na Lowlands nog verzoekjes op zijn mobiel binnen kreeg.

Het eerste jaar op Lowlands sliepen we in een camper. Deze had ik geleend van Firma Kommer uit Garderen. Mede door slaaptekort waren we op een dag vergeten het bovenraam dicht te doen. Deze zijn we dan ook verloren, halverwege Harderwijk en Uddel. Het jaar erna sliepen we op een boot in een nabij gelegen haven. Elk jaar was het één grote beleving om daar te zijn!

In onze vrije tijd liepen we vaak backstage rond en heb ik met veel artiesten op de foto gestaan. Het was altijd leuk! Ik heb het een jaar of 5 volgehouden, waarbij we in het laatste jaar 36.000 liter bier omzette. De eerste avond (donderdagavond) stond er toen 10.000 man voor ons. Ja, het was zeker een ervaring die ik nooit meer zal vergeten.

MOJO, je mag me nog 1 keer bellen om weer ouderwets 36.000 liter bier extra om te zetten in de 24-uurs tent!

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs