Erik Kroon

Ieder zijn manier van netwerken

Geplaatst op vrijdag 24 augustus 2012


Netwerken is echt een vak. Niet iedere ondernemer is er gek op en niet iedere ondernemer ziet het nut ervan in. Zo ontmoette ik in 2007 een bijzondere man uit ons kleine, Veluwse dorp Uddel. Cees was directeur geweest van een zorginstelling en had een enorm netwerk. Hij was gepensioneerd en was zijn pijlen nu aan het richten op verschillende sociale vlakken. Zo werd hij voorzitter van onze oranjevereniging en trok hij de kar voor de oudheidskamer van Uddel. Ook zette hij zich in voor de Buurtbrug, waar hij mij in 2008 bij betrok voor symposium over hoe de buurt een sociale functie kan overnemen van de overheid.

Cees kwam altijd als een zoete inval binnen bij mij op kantoor. De dames van de verkoop begrepen nooit zijn grapjes, maar dat hoefde ook niet, dat was namelijk zijn manier van netwerken. Doordat hij rare dingen vroeg, zei, of deed wisten de meiden direct wie hij was en kreeg ik een belletje dat “hij” er weer was. Ik wist dan voldoende.

Een van zijn vaste grapjes was vragen naar de kleur van je ondergoed en geld achter je oor vandaan toveren. Ook de manier hoe hij je in de hemel prees tijdens bijeenkomsten of dat hij je altijd een persoonlijke kerstkaart toestuurde vormde zijn manier van aandacht en netwerken.

In een laatste gesprek met hem had ik het erover dat ik zijn manier van netwerken door had en dat ik graag nog meer anekdotes en trucjes van hem wilde horen, ik wilde graag van hem leren. Zo vertelde hij mij de manier hoe hij bij ministers in hun geheugen terecht kwam; door de rookworst van onze rookworsten, koning van Rhee uit Uddel. Hij nam een rookworst mee in zijn tas en legde deze onder het bureau van de minister. Halverwege het gesprek wees hij dan naar de rookworst en zei dan tegen de minister, ''wat ligt daar nu onder je bureau?'' Ja; ik weet zeker dat de minister je dan ook nooit meer vergeet.

Het leek wel of ik wist dat dit het laatste gesprek met hem zou zijn want op 16 juli jl. is Cees Hovenkamp overleden. Zijn anekdotes en manier van netwerken zal ik altijd als voorbeeld zien. Cees bedankt voor je inspiratie.

Erik Kroon

Cees heeft ook voor Uddel veel betekend terwijl niet iedereen dat heeft kunnen inzien. Dat siert een mens; je inzetten voor anderen en meer geven dan nemen zonder hier de aandacht op te vestigen.

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs