Erik Kroon

Pannenkoek van het jaar Award

Geplaatst op dinsdag 7 augustus 2012


Sinds 2005 maken wij van al onze evenementen foto´s. We kochten 10 digitale camera´s zodat we alle evenementen konden fotograferen. We bedachten tevens om voordat elk uitje start een groepsfoto te maken, deze dezelfde dag af te drukken en aan iedere deelnemer mee te geven. Allemaal om onze slogan: sfeer = beleven = herinneren kracht bij te zetten. De foto´s van de afgelopen 8 jaar (ruim 240.000 foto´s) staan netjes afgeschermd en zijn niet direct zichtbaar voor iedere bezoeker op www.bedrijfsfeest.nl. Tevens geven wij onze klant de mogelijkheid om de foto´s niet te plaatsen. Dit gebeurt sporadisch en als het gevraagd wordt zijn het instanties als “blijf van mijn lijf huizen” of hoge functionarissen op politie- of politiek niveau.

Toen we eenmaal met dit avontuur begonnen, kwam ik er snel achter dat niet alle foto´s geschikt waren om op www.bedrijfsfeest.nl/mijnsos te zetten. En we spraken direct met al het personeel af hoe ze wel foto´s moesten nemen en wat ze zeker niet moesten fotograferen. Een cursus leek ons het handigst. We bedachten tevens dat we altijd de foto´s controleren voordat we ze online zetten, hiermee worden er twee controles uitgevoerd en weten we zeker dat het goed komt. Uiteraard kan de klant ook nog het origineel nabestellen, zonder het logo van SOS Events.

Toen eenmaal alles op de rit was werden foto´s waar “billen, borsten en stringetjes” op stonden netjes verwijderd uit het bestand. Ook foto´s waar ongewenste intimiteiten op de “werkvloer” zichtbaar waren worden door ons netjes niet vertoond. Bij de controle op de marketing afdeling kwamen we ook nog tot een andere conclusie; doordat we foto´s namen van onze klanten zagen we ook ons eigen personeel aan het werk... Of in sommige gevallen niet of verkeerd aan het werk. We gingen deze foto´s verzamelen. Nu organiseren we elk jaar tijdens de kerstborrel de Pannenkoek van het jaar Award. Als prijs krijgt de winnaar een stapel heerlijke pannenkoeken en een trofee. Ik zag foto´s van personeel dat op de motorkap van een trekker zit tijdens een evenement, of waar personeel voor de groep staat met teenslippers, zonnebril en zwembroek aan, terwijl wij duidelijke kledingvoorschriften hebben. We zagen personeel liggen in het hoge gras “iets” aan het zoeken tot en met foto´s van 5 personeelsleden opgepropt in een Renault Kangoo.

Het eerste jaar hadden we 10 finalisten en mijn “ongewenste” wens kwam uit. Doordat we deze pannenkoek van het jaar competitie organiseerde, ging het personeel hun werk beter doen. De competitie werd zo´n succes dat we afgelopen kerstborrel geen stapel met pannenkoeken hoefde uit te reiken. Hoe maak je van een nood een deugd: maak er een competitie van en de rest komt vanzelf.

Met vriendelijke groet,

Erik Kroon

SOS Events geeft de originele digitale groepsfoto gratis weg via hun facebookpagina en zorgt ervoor dat bij grote groepen de foto op canvas wordt afgedrukt. Ondertussen worden er ook filmpjes gemaakt en staan er reeds 500 filmpjes online.

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs