Erik Kroon

Laura (ont)Dekker

Geplaatst op maandag 23 januari 2012


Ik mocht erbij zijn dat Laura haar zeiltocht rond de wereld afrondde op Sint Maarten. Niet dat ik speciaal voor haar daar naartoe ben gegaan en niet omdat ik een fanatiek zeiler ben. Nee, puur uit respect voor iemand die iets onderneemt en het waarmaakt.

Alles draait in het leven om dromen, ook bij Laura. Ze wilde op haar 13de de wereld rondzeilen, maar de overheid dacht hier anders over. De leerplicht is belangrijker. Allemaal onzin natuurlijk; de overheid is bang. Bang wanneer Laura op haar reis langs Somalië vaart en haar Guppie door piraten zou worden overvallen. Er zou een drama gebeuren, er zou losgeld geëist worden, miljoenen zou dit gaan kosten. Of ze zou in een storm terecht komen en verdrinken. Wie is de schuldige? De overheid natuurlijk. De overheid is namelijk sowieso terug naar af. Vroeger durfden we nog landen te veroveren. En oké, laten we het nog maar een keer noemen, het VOC tijdperk heeft ons land veel gebracht. Hoe je het wendt of keert; Nederland is een zielig land aan het worden. We zijn bang, angstig. En wie regeert in angst⃛

Laura komt aan in Simpson Bay en de brug wordt speciaal voor haar open gedaan. Er staan honderden mensen haar toe te juichen waaronder veel Nederlanders. Nederlanders die wel trots zijn op haar. De president van Sint Maarten spreekt haar toe, geeft een groot feest voor haar in de haven en is oprecht blij dat Laura op Sint Maarten haar reis eindigt. Er waren 8 camera ploegen, CNN was aanwezig⃛ Maar helaas geen Nederlandse cameraploeg, helaas geen ambassadeur of minister uit Nederland of kroonprins Alexander die de reis naar Sint Maarten wilde maken. Het zit blijkbaar diep in Nederland. We zijn te trots om te zeggen: “wauw Laura goed gedaan, hier een onderscheiding in de orde van oranje Nassau.” Zelfs konden ze bij de NOS geen beelden laten zien want de verbinding was slecht... Ja, tuurlijk, Sint Maarten ligt in zee en heeft nog geen elektriciteit, stromend water en riool...

Raar he, dat Laura dan de Nieuw-Zeelandse Vlag achter op haar boot laat wapperen. Raar he, dat Laura trots haar Nieuw-Zeelandse paspoort laat afstempelen door de douane als ze van boord stapt. Nee natuurlijk niet! De Nederlandse overheid had gewoon moeten zeggen; de leerplicht is voor iedereen, maar als je gaat, dan ga je voor eigen rekening en de gehele verantwoordelijkheid ligt bij de ouders. Dan was het goed geweest, en had ze vol trots het rood, wit en blauw gedragen achter haar boot. Had ze IJmuiden als finish aangedaan en waren wij als land weer eens positief in het nieuws geweest.

Laura, mocht je ooit deze blog lezen; niet iedereen in Nederland is zoals je misschien denkt. Dus word boos op het individu. Je droom is uitgekomen, en dit komt doordat je er zelf in geloofde. Complimenten! En wie weet kom ik je nog eens tegen als onderneemster; want je kop boven het maaiveld uitsteken dat heb je prima onder de knie en is de basis voor een goede onderneming.

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs