Erik Kroon

Keukentafel

Geplaatst op maandag 12 december 2011


Het was kerst 2003. Op 21 december had ik de kerstborrel met mijn personeel gepland. We waren uitgenodigd door hotel restaurant Overbosch om daar onze jaarlijkse borrel te organiseren. Op dezelfde middag had ik mijn eerste Mini Cooper gekocht. Het was een blauwe, kreeg uiteraard nummer 1 op de zijkant en het logo was reeds door Wilma, van mijn toenmalig reclamebureau, ontworpen en uitgeprint op papier en op de zijkanten van de deuren geplakt.

Voordat iedereen binnenkwam voor de kerstborrel had ik hem in de zaal geparkeerd en iedereen tijdens de borrel verteld, dat dit het nieuwe avontuur werd voor SOS Events. Het organiseren van klassieke rally´s met Mini Coopers op de Veluwe. De domeinnaam www.miniclassictour.nl en nog vele andere mogelijkheden, had ik reeds vastgelegd, zodat we snel met het vermarkten konden beginnen.

Eerst nog maar 14 andere Mini Coopers kopen.. En zo begon ik samen met Stephan van garage Zevenbergen uit Garderen aan een klopjacht op mooie en gaafuitziende Coopers uit de jaren ´70 en ´80. Iedereen verklaarde me voor gek! Eerst nog wel even Jannie gebeld, mijn verzekeringsadviseur, of wat ik aan het doen was wel allemaal goed kwam met de verzekering. Ze was er niet zeker op, en adviseerde me om geen 1300cc te nemen maar 1000cc zodat de premie lager kwam te liggen.

We reden stad en land af, en eerlijk is eerlijk, het was een onbegonnen avontuur. Dankzij Marktplaats spoorden we de mooiste op, alhoewel we toch maar 1 op de 2 definitief kochten. Eenmaal bij een verkoper aan de keukentafel vertelde ik nooit wat er met de Mini ging gebeuren. Dit kon nog wel eens afschrikken was mijn idee.

Zo zat ik in Waddinxveen aan de koffietafel met mevrouw Hendriks. Ze had een prachtige blauw metallic Mini Cooper uit 1979 te koop staan en haar zoon had de advertentie op Marktplaats gezet. Toen we aan kwamen rijden (altijd met z´n tweeën om zo direct de Mini mee te kunnen nemen naar Uddel) zag ik de Mini al niet op de oprit staan en vroeg aan mevrouw Hendriks of ik de Mini zou kunnen bekijken.

We waren ondertussen 2 kopjes koffie verder en wist inmiddels dat ze de Mini 24 jaar geleden voor 1175,00 gulden had gekocht; dat hij netjes elk jaar voor de keuring was geweest en helaas doordat haar man slechter ter been was geworden gekozen hadden voor een andere auto met hogere instap. Nog steeds had ik de Mini niet gezien en werd steeds nieuwsgieriger. Loopt u maar even mee dan kunt u hem even bekijken. En daar stond hij, in de schuur, onder een doek, te glimmen. Nergens, maar dan ook nergens roest, dit had ik nog nooit meegemaakt.

Mijn brutaalheid was gestompt toen ze me vertelde dat ze elke keer als het geregend had de auto in de garage zette en deze met een spons droogmaakte en deze afdekte met een laken. Ik complimenteerde haar met haar slimheid, waarop zij kort antwoordde; oh, maar dit stond in de gebruiksaanwijzing hoor. Logisch...

Verder heb ik een knalgele Mini gekocht in deventer, waarvan de toenmalige eigenaresse nog elk jaar een keer langskomt om te kijken hoe het met haar 'inie minie' is. Ook kocht ik een knalgroene Mini Cooper, look-a-like mister Bean, van iemand die na 2 weken getrouwd te zijn geweest in deze Mini al weer ging scheiden. Is er eens een motorklep van een Mini Cooper open gegaan terwijl ik op de tweede baan reed van de A2. Ben ik aangehouden door de politie omdat mijn uitlaat er achteraan hing (letterlijk, dus 3 meter oud ijzer over het asfalt). En als klap op de vuurpijl had ik bijna een gestolen Mini Cooper gekocht...

Maar de grootste uitdaging was op 14 april 2004. Mijn allereerste Mini Cooper tour met 15 Mini Coopers. Alleen had ik ze op 13 april nog niet verzekerd. Gelukkig belde Jannie me de volgende ochtend dat ik ze verzekerd kon krijgen voor 750,00 euro per Mini per jaar. Ik heb maar 'ja' gezegd. Immers; anders moest ik mijn klant teleurstellen en had ik alle leuke keukentafelgesprekken voor niks gevoerd.

met maximale groet, Erik Kroon

Erik is nu eigenaar van 30 Mini Coopers, inclusief monteurs en werkplaats, en verzorgt hiermee zo'n 75 klassieke rally's per jaar. Tevens zijn zij in 2008 begonnen met klassieke rally's met oldtimers en schrijft SOS Events tegenwoordig ook roadbooks voor andere regio's dan de Veluwe. www.klassiekerally.nl

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs