Erik Kroon

Gebruiksaanwijzingen

Geplaatst op dinsdag 6 december 2011


Wij mannen lezen geen gebruiksaanwijzingen. Want waarom zullen we? Wij zijn mannen en proberen het gewoon, terwijl de vrouw het tegenovergestelde doet. Zo heb ik in 2008 een huis laten bouwen en daar zou en moest een openhaard in. Mannen houden van fikkie stoken, dus ook ik wilde een openhaard.

Uiteraard naar de plaatselijke haardenboer geweest voor advies. De binnenhaard moest er eentje worden met een glasplaat die je naar beneden kan doen en de buitenhaard een echte ouderwetse stookhaard waar je omheen gaat zitten voor de koude zomeravond. Mijn huis was opgeleverd en uiteraard probeer je dan ook je haard uit. Natuurlijk gaan wij als mannen direct kranten pakken, hout in een hoekje neerzetten en de fik erin. Elke keer mijn huiskamer blauw van de rook, maar dat zal wel bij de eerste paar keer horen, zei ik elke keer. 'Zo'n kachel moet je een beetje inbranden' waren mijn wijze woorden.

Toen ik na 2 jaar eenmaal door het glas het vuur niet meer kon zien moest ik de ruiten gaan schoonmaken. Ik had bij de haardenboer een demonstratie gezien hoe dit moest dus herinnerde me een sleutel die ik erbij had gekregen met een boekwerkje in een doos. Dit was de handleiding die begon met; stapel op de volgende manier het hout op en maak het aan met een aanmaakblokje. In 4 minuten heeft u een prachtige vlam. Doe de klep open en sluit het venster, op een kleine kier na, zodat hij maximaal trekt. Nog voordat ik het raam ging schoonmaken ging ik de handleiding opvolgen, en ja hoor: na 2 jaar kwam ik er achter dat ik de haard verkeerd aanmaakte. Mannen lezen geen gebruiksaanwijzing.

Zo is dit ook bij onze evenementen. Een GPS tocht met een groep mannen. Resultaat; alle waypoints worden gewist, iedereen loopt achter 1 man aan, want hij werkt wel vaker met zo´n ding?! Ze bellen op naar het noodnummer dat het apparaat stuk is omdat de pijl niet meer beweegt. Waarop een vrouwelijke collega van mij dan door de telefoon zegt: 'dan bent u waarschijnlijk aangekomen op uw bestemming, lees de volgende opdracht in de gebruiksaanwijzing'. Maar helaas mannen, als wij vrouwenteams hebben dan lopen “ze” met z´n allen met het GPS. Duurt de opstart altijd wel wat langer, maar komen ze veelal eerder binnen.

En dan hebben we nog onze citygame waarbij we onze klanten met een Smartphone en GPS door steden laten reizen. Dan heb je twee keer zoveel plezier bij mannen. Mannen hebben geen geduld, dus zijn al weg voordat ze überhaupt weten wat ze moeten doen en moeten dan ook nog per GPS aan de slag. Dit geldt natuurlijk ook voor de uitleg van de quad waarbij de man vraagt waar de gashendel is, waarbij dan veelal een vrouwelijke collega tegen deze man zegt; 'dat heeft 'ie net uitgelegd, heb je niet opgelet ofzo.' Zo zien wij dat met kleiduiven schieten vrouwen eerder raak schieten, omdat de man het wapen niet herlaadt en zo zien wij met de solex dat de vrouw voorop rijdt, en veelal de man de solex laat verzuipen en aan het trappen is.

Ik ben een eigenwijze man, en geef eerlijk toe dat ik nog steeds niet een gebruiksaanwijzing lees, maar dankzij bovenstaande ben ik ervaringsdeskundige geworden en heb ik maar 1 advies: beste dames; neem het voortouw tijdens een event bij SOS Events en geef de mannen de taak om het vlees op de bbq om te draaien.

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs