Erik Kroon

Rode draad

Geplaatst op dinsdag 23 november 2010


Mijn hele leven reis ik al. Mijn ouders waren echte kampeerders, waar natuurlijk niks verkeerds aan is. Persoonlijk denk ik dat dit zelfs vele malen beter is dan met je kinderen in een luxe resort te zitten. Wij zaten tot aan mijn 4e levensjaar altijd op De Rammelbeek, een camping tegen de Duitse grens aan waar ik ooit bijna verdronken was.

Mijn vader had een belangrijke baan in Uddel, het dorp waar ik nu nog steeds woon en werk. Helaas betekende dit ook, dat als mijn ouders een nieuwe camping hadden ontdekt, het hele dorp mee verhuisde. Echte privacy had mijn vader in het weekend dan ook niet, toch ben ik achteraf blij dat mijn ouders dit toen hebben gedaan.

Achteraf kijk je altijd een koe in de kont, maar dankzij Jolanda loop ik nog rond op deze aardklomp. Jolanda was een meisje bij mij uit de straat en stond, net als andere families, bij ons op camping De Rammelbeek. Jolanda was een jaar ouder dan ik en we speelden af en toe met elkaar. De ouders van Jolanda zijn altijd als een rode draad door mijn leven gekomen. Zo vergeet ik nooit meer dat Johan, de vader van Jolanda, me te hulp moest schieten. Johan werkte bij Dusseldorp, een BMW en Landrover dealer in Apeldoorn. Ik had daar één van de vele Landrovers gekocht voor de zaak en reed er zelf ook privé mee. Dusseldorp had net de APK gedaan, maar was vergeten mijn autobanden goed vast te zetten⃛

Ik had een afspraak met Chiel van Praag over een evenement, de terugweg veranderde grotendeels mijn leven. Zo stond ik met 3 wielen, veel geluk en beschermengeltjes, langs de A1 in de buurt van Barneveld.
Ik belde Johan en wilde geholpen worden omdat ik dankzij hen een bijna doodervaring had gehad. Johan begreep mij en stuurde per direct een collega naar me toe.
Terug naar camping De Rammelbeek, waar Jolanda toentertijd hetzelfde deed als haar vader. Op deze camping was ik ooit bijna verdronken. Op 4 jarige leeftijd redde Jolanda mijn leven toen ik in het water was gevallen. Ze hield mijn handje vast en schreeuwde om hulp.

Tegenwoordig kom ik Johan bijna dagelijks tegen bij mijn bedrijf. Johan is met de vut en vroeg of ik wat voor hem kon betekenen. Hij rijdt nu vaak in onze limousines en zorgt hij ervoor dat de Mini Coopers op locatie worden gebracht. Zo zie je maar hoe belangrijk kamperen kan zijn.

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs