Erik Kroon

Een nieuw avontuur begint

Geplaatst op vrijdag 19 november 2010


Het  eerste kantoorpand

Bij het aankopen van mijn eerste kantoorpand en opslag had ik mijn vader meegenomen. Een gedreven bankdirecteur, die teveel diploma’s had, waaronder makelaardij. We kwamen aan op de Garderenseweg 134. Het pand was er slecht aan toe, maar daar was de vraagprijs ook voor, en mijn vader stond als een klein kind te springen van enthousiasme. Kopen, kopen, kopen zei hij!

Hij wilde me blijkbaar graag uit zijn huis hebben, maar ik vroeg hem toch om zich iets minder enthousiast te gedragen wanneer de makelaar er bij is. Na handjeklap had ik dezelfde dag een pand met woonhuis, 2500m2 grond en opslag gekocht. Een happy man! Met alleen Marc in vaste dienst en een kantoor van 1700m2 was een nieuw avontuur begonnen. Schilderen, plamuren, houtrot verwijderen en dan volpurren met houtvulsel, behangen en nieuw tapijt erin.
 

Darten met Stompé

Op 4 december kon mijn kantoor geopend worden, door Co Stompé. Co was in die jaren, toen iedereen voor het darten aan de buis gekluisterd zat, een vriend van SOS geworden. Wij boekten hem zo’n 30 keer per jaar en op de domeinnaam www.darten.nl haalden we voldoende handel binnen. Co nodigde me dan ook regelmatig uit op darttoernooien in binnen- en buitenland. Backstage rondlopen en uiteraard herinner ik me de Embassy toernooien het meest.

Ondanks de goede handel die ik hem bracht is dit toch op een gegeven moment mis gegaan. Zijn toenmalige manager had een uitgesproken mening over mij. Dat mag, ik ben namelijk een ondernemer die vandaag bedenkt en morgen verkoopt. Alleen is het jammer dat Co zich door een omhooggevallen manager verkeerd laat leiden. Hierdoor trok ik de stekker uit het hele dartavontuur. Nu is de relatie gewoon zakelijk en zullen de dames van mijn salesafdeling dit bovenstaande niet mee laten tellen. De beleving en wensen van onze klanten staan immers centraal. Jammer heb ik het altijd wel gevonden, dat wanneer je enorm je best doet, je niet gewaardeerd wordt.


Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs