Erik Kroon

Manisch van mini´s

Geplaatst op woensdag 23 februari 2011


In 2003 liep ik samen met mijn vriendin over het achterliggende industrieterrein van mijn buurman. Hij was aanbieder van tuinbeelden en leverde deze over de hele wereld aan Intratuin. Zijn bedrijf was zeer trendgevoelig en moest met een nieuw product komen om de markt voor te blijven.

Mijn buurman dacht een gat in de markt te hebben gevonden met buitenhaarden. Ondernemend als hij was, had hij zijn showroom al snel vol staan. Er waren echter meer bedrijven die deze kans hadden gezien. Zij boden het 50% goedkoper aan en al snel was mijn buurman gedwongen zijn bedrijf te verkopen. En ik was erg geïnteresseerd in zijn grond.

Mijn vader en ik hadden een afspraak met onze buurman. Dit liep helaas slecht af, er viel niet te praten over de prijs. Ik wilde de grond wel hebben en verzon een list. Op 1 oktober van dat jaar werd de koop bezegeld. Ik was eigenaar geworden van een bedrijfswoning, een hal van 700m2 en 2 hectare grond. Ik droomde al langer van een woning aan het hoogst gelegen natuurmeer van Nederland.

Mijn bedrijf liep erg goed en besloot uit te breiden. Ik koos er voor de huidige loods te verbouwen naar een kantoor. Het materiaal dat we voor de evenementen gebruikten ging naar de nieuwe loods. De bedrijfswagens kregen een nieuwe parkeerplaats. Op deze manier had ik mijn spullen goed gescheiden en stond het niet in de weg. Allemaal voordelen, alleen had ik nu nog 400m2 grond waar ik geen bestemming voor had.

In 2002 ontmoette ik Marc. Hij was de eerste aanbieder in Nederland die met eendjes klassieke rally´s aanbood. Dit vond ik een fantastisch idee en al snel werd het een groot succes. Marc benaderde mij om te kijken naar mogelijke samenwerking op de Veluwe.

Ik bedacht mij dat 400m2 loods de perfecte locatie was om auto´s op te slaan. Uiteraard niet met Eendjes want deze trend was er al. Ik moest er mijn eigen draai aan geven. Het moest een auto worden die veel verkocht werd en een bepaald gevoel bij mensen naar boven haalt. Het werd de Mini Cooper.

Als een gek speurden we Nederland af naar Mini Coopers. Het probleem was echter dat 2 op de 3 Mini´s die we bezochten niet aan onze eisen voldeed. Uiteindelijk hebben we 15 Mini´s op de kop weten te tikken. De Mini Classic Tour kon beginnen!

Op 15 april stond onze eerste tourtocht gepland. Er was alleen een bijzonder probleem. Ik had mijn Mini´s nog niet verzekerd. Ik heb met mijn hele bedrijf op de beurs gelegen om ze maar te verzekeren. Op 14 april, laat in de middag, kreeg ik dan toch het verlossende woord. Ik mocht elke mini verzekeren voor 750 euro per jaar. Ik heb maar ja gezegd.

De loods stond vol met de nieuwe aankopen en ik was apetrots. De eerste tourtocht was een groot succes maar we liepen wel tegen het volgende probleem aan. Het op locatie krijgen van de Mini´s was een dagtaak voor al mijn personeel. Nadat we dit 4 maanden hebben volgehouden bedachten we dat er toch een betere manier moest zijn. Na één advertentie in de Band, een regionaal blad van de Veluwe, reageerden veel 55+ers ons te willen helpen. Zo worden ze tot op de dag van vandaag weggebracht door onze persoonlijke minitaxicentrale. Trotse medewerkers die ons product en dienst in de gaten houden!

Ook is onderhoud een belangrijk aspect voor ons. Veiligheid staat bij ons voorop. We besloten onze eigen werkplaats in te richten. Twee monteurs werden aangenomen en houden onze huidige 35 Mini´s rijdend.

Na elk evenement werden de Mini´s ook schoongemaakt en uitgezogen door onze eigen medewerkers. Ook dit kostte teveel tijd. Hier moesten we wederom een leuke oplossing voor verzinnen. We kwamen in contact met het de plaatselijke voetbal club Prins Bernhard. Het C elftal wilde ons graag uit de brand helpen en de eerste “waskids” waren geboren. Van de eerste generatie zijn er alweer een aantal doorgegroeid naar echte outdoor begeleiders.

In 2010 organiseerde we ruim 80 tourritten met onze authentieke Mini´s en door de jaren heen zijn er ruim 20.000 minirijbewijs sleutelhangers uitgedeeld aan deelnemers van de Mini Classic tour. Ook de combi met Cessna vliegen en Lekker op de Trekker is een succes. Zo zie je maar weer wanneer je een loods koopt wat voor een succes er kan volgen⃛

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs