Erik Kroon

Bitterballen in een sterrenrestaurant

Geplaatst op maandag 10 januari 2011


Een vraag die mij regelmatig wordt gesteld; ‘Erik, hoe verzin jij al die arrangementen?´ Dit heeft meestal te maken met puur toeval en mijn ondernemersdrang. De Limodropping was ook zo´n voorbeeld van hoe iets kan gaan.

SOS Events is hofleverancier van Bilderberg hotels op de Veluwe. Zo ook voor de Keizerskroon in Apeldoorn. De dame die daar de reserveringen regelde vertrok naar Lauswolt, het Bilderberg hotel op de kruising van Friesland en Groningen in Beetsterzwaag. Na twee maanden belde ze me op met de vraag of ik voor hun personeel aldaar een uitje wilde regelen. Bij voorkeur een dropping met de legertrucks. Ik begon te lachen en legde haar uit dat mocht ik met de legertrucks (enorme DAF, voor de kenners), van Uddel naar Friesland rijden, dat er sowieso voor €300,- aan benzine door heen zal gaan voordat we er überhaupt zijn.

Creatief als ik ben liet ik mijn hersenen kraken. Als we daar dan toch een evenement moeten regelen, dan maar met alle fulltimers en partners die kant op! Zo hebben wij ook een ‘uitje´ met het personeel. Ik vroeg haar of ze een leverancier had voor limousines of taxi´s zodat de GPS dropping niet per legertruck maar met een ander vervoersmiddel kon plaatsvinden. Zo gezegd, zo gedaan.

Wij een weekendje weg, een Limodropping verzorgd voor het personeel van Bilderberg Lauswolt en het arrangement Limodropping was bedacht! De uiteindelijke uitvoering zoals deze staat omschreven op onze website, uiteraard verder uitgewerkt.

Leuk detail is dat er in dat weekend het WK darten op tv te zien was. Wij waren in die jaren nog nauw betrokken bij deze sport, mede door Co Stompé, Ronald Scholten en Raymond van Barneveld en keken in de plaatselijke kroeg op zaterdag de finale. In Beetsterzwaag is er één kroeg en de kroegbaas was nog aan het stofzuigen bij binnenkomst van 24 vrolijke mensen. ‘Kunnen we hier darten kijken?´ vroegen we. ‘Natuurlijk´, was zijn antwoord. De tv werd van boven gehaald, de coaxkabel door het raam getrokken en de stofzuiger ging aan de kant.

We zouden op zaterdagavond gaan eten in het sterrenrestaurant van Lauswolt. Omdat onze medewerkers van veel eten houden hadden we besloten om in de middag alvast wat te gaan eten. We aten bitterballen, kaasblokjes en dronken bier. Half beschonken gingen we in de avond naar onze speciaal gereserveerde ruimte in het sterrenrestaurant om daar van hoog culinair eten te genieten. De eerste gang was, een bitterbal⃛

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs