Erik Kroon

Want het is lekker op de trekker

Geplaatst op vrijdag 7 januari 2011


Op een dag was ik samen met Edwin Tel, de collega uit de Zaanstreek, aan het rondrijden. Edwin had het idee om SOS Events op te richten in de Zaanstreek. Samen met hem ging ik kijken naar de kansen hiervoor. We hadden een afspraak gemaakt met een beheerder van een van de vele forten rondom Amsterdam. Ik had het idee om 'Fort Boyard' na te gaan maken. Dit was een bekend tv-programma uit de jaren ´90. Teams voerde opdrachten uit waarmee er sleutels verdiend konden worden. Als locatie werd er gebruik gemaakt van een fort voor de Franse kust. De link met het fort bij Amsterdam was dus niet zo gek. Jammer genoeg liepen we tegen te veel hindernissen aan; onder andere dat het fort een monument was, hierdoor mocht er niets vast neergezet worden.

Op onze terugweg reden we door de polder, we reden pal achter een trekker. Ik erger me altijd rot achter zo´n ding, veelal omdat ik van nature altijd graag snel ergens wil zijn. Daarom ook de vele boetes en daarmee ook het vaak te laat komen op afspraken, sorry hiervoor. Ik zeg tegen Edwin:”Eigenlijk zou je de mensen moeten leren trekker rijden, hier in de polder en dan iedereen een trekkerriebewies geven”.

Eenmaal in de auto terug naar huis bedenk ik me dat we op de Veluwe natuurlijk ook trekkers en landerijen hebben. Lekker op de Trekker is toen bedacht. Maar ja, vind maar eens een boer op de Veluwe die dit een goed plan vindt. Na een gezellig gesprek in de keuken van Boer Arend werd alles een beetje compleet. Ik kon bij hem trekkers stallen en zijn weiland gebruiken. Hij zorgde dan voor verse melk. De marketing werd opgezet en er werd een fotoshoot gedaan. Annemieke was de gelukkige, zij werd Miss Lekker op de Trekker. Vervolgens stond ze op elke flyer, banner, poster en website. De toenmalige stagiaire, Wendy, bedacht de komische inhoud van het trekkerrriebewies. Boer Arend ging uitbreiden met boerengolf, vleeswiegen, een rondleiding over zijn boerderij en zelfs een melkclinic. Bij het Lekker op de Trekker werden nog meer arrangementen verzonnen, onder andere het opnemen van het boerenlied, de boerenkapel en pimp mien klomp. Nu, ongeveer 7 jaar later, rijden er nog jaarlijks zo´n 70 bedrijven per jaar de dam op bij boer Arend. Er liggen zelfs plannen voor een kampeerboerderij, een klompenpad en een nog nauwere samenwerking voor de toekomst. Edwin bedankt!

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs