Erik Kroon

Bijzondere weerman

Geplaatst op maandag 27 december 2010


In 1997 werd ik in de hoek gezet door een vriend van de familie, Reinout van den Born. Reinout is een bijzonder persoon en komt uit een bijzonder gezin. Zijn vader had een kippenvoerbedrijf aan de A1 en tevens runde hij een aantal kippenboerderijen. Reinout ken ik ook vanuit de plaatselijke fanfare waar ik lid was en hij voorzitter. Tijdens zijn periode als voorzitter was er weer een positieve spiraal. Hij krijgt mensen in beweging. Reinout is begaafd en helemaal gek van wolken en het weer. Op jonge leeftijd was hij al te horen op de van radio Nunspeet. Tijdens zijn studie liep hij elke dag om half 1 naar de telefoon van de school en deed daar dan live zijn weersverwachtingen. Waarschijnlijk herkenen sommige zijn naam wel. Reinout is nu namelijk dagelijks te horen op verschillende radiozenders als weerman voor Meteo Consult.

Reinout had zich voorgenomen om mij te helpen met mijn businessplan. Hij was het niet eens met mijn bedrijfskleuren, logo en vroeg zich eigenlijk af wat ik nu aan het doen was. Had ik een outdoorbedrijf of was ik een DJ? Eerlijk gezegd had ik in die tijd niet eens een logo. Ik had het oude NOS logo genomen, de N weggehaald, en door een S vervangen. Blauw vond ik een mooie kleur. Reier Schouten, een oud dorpsgenoot en tevens muziekvriend, was handig met grafische programma´s. Hij drukte mijn enveloppen en briefpapier.

Op een avond kwam Reinout bij mij langs, vastbesloten om mij aan het denken te zetten. Ik zat bij mijn ouders, in de stoffen draaistoel, naast het tv meubel. Ik kreeg een heel vragenvuur over me heen, waaronder wat mijn visie, doelstelling en missie was. “Eh.. Geld verdienen” zal mijn antwoord zijn geweest. Na dit interview ging Reinout naar huis en maakte een verslag. Zijn verhaal was simpel: “sfeer=beleven=herinneren. En doe iets aan je logo.” Dat heeft hij geweten. Ik denk dat ik met wel 100 verschillende logo´s bij hem ben geweest. De gele ster met SOS erdoorheen werd mijn nieuwe logo. De kleur geel staat voor vrolijk en feest, en groen voor de natuur waar wij in werken. De ster bestaat uit 5 lachebekjes, het is tevens een dansend poppetje, en ook een blad uit de natuur. Tot de dag van vandaag komt de gele ster nog vaak terug op verschillende websites en in veel van het drukwerk.

De werkzaamheden van SOS en zijn werk bij Meteo Consult kruisen elkaar nog regelmatig. Het bedrijf geeft presentaties waar het weer in centraal staat aan klanten van ons. Ze laten zien wat extreem weer kan betekenen voor bedrijven en wat klimaatveranderingen voor kansen of bedreigingen kunnen zijn voor uw bedrijf. Ook verzorgen zij bij ons de workshop wolken lezen. Iets wat iedereen eens in zijn leven zou moet doen. Je leert kijken naar wolken en wat ze je vertellen. Uiteraard hebt u tijdens een evenement er ook baat bij dat wij een samenwerking hebben met Meteo Consult. Onze supervisors kijken online wat het weer doet, en Meteo Consult kan ons adviseren bij noodsituaties. Meerdere keren hebben wij van te voren deelnemers uit bossen weg kunnen halen voordat er noodweer kwam. Reinout en ik spreken elkaar een paar keer per jaar tijdens een diner. We kletsen wat en ik spui mijn buien waar hij weer op reageert. Een weerman naar mijn hart.

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs