Erik Kroon

Outdoor is het nieuwe indoor

Geplaatst op woensdag 14 augustus 2019


Hoeveel indoor speellocaties ken jij ondertussen al? Vroeger, toen ik met mijn dochter op een regenachtige dag op zoek ging naar een overdekte ballenbak, was dat soms een onmogelijke missie. Tegenwoordig beconcurreren ballenbakken, bowlingbanen, bounz hallen en activiteitencentra elkaar in elke stad. Volgens mij kan het dan ook niet lang meer duren voordat de eerste locaties ten onder gaan. Jammer, maar begrijpelijk. Het is namelijk een makkelijk en overzichtelijk concept. Je huurt een hal, richt het in voor een paar ton, wat horeca ernaast en klaar. Overigens onderschat ik dit concept niet hoor, ik geloof er alleen niet echt in omdat iedereen er morgen mee kan beginnen. Zelfstandig of franchise, het levert in ieder geval meer op dan het runnen van een speelgoedwinkel.

Ondanks dat ik er zelf niet in geloof, zijn er ook zat ondernemers die mijn 'outdoor'-wereld niet zien zitten. En dat snap ik. Je bent afhankelijk van het weer en het kost je veel energie wat betreft logistiek, creativiteit, flexibiliteit, voorbereiding, sales en samenwerking. Ik hoef dan misschien geen huur te betalen, maar ik heb wel te maken met vele grondeigenaren die allemaal hun eigen regels hebben. Vergunningen (in meervoud), veiligheid, TÜV-keuringen, toetsingen en het opleiden van rescue medewerkers. En vergeet vooral niet dat wij met name maatwerk leveren. Een roadbook voor een klassieke rally is nooit hetzelfde, want er kan altijd een weg dichtzitten. Een fietsroute van twee uur ziet er anders uit dan een route van drie uur. Een klant die een E-bike heeft gehuurd, kan gewoon bellen als hij pech heeft. Regent het, dan mag de klant een alternatief programma verwachten. En als het onweert, ja dan moeten alle klimmers uit de bomen en boeken we ze om zodat ze een andere keer kunnen terugkomen.

Wat ik hiermee wil zeggen? Outdoor wordt nog weleens gezien als houtje-touwtje, vlotje bouwen en boogschieten. Maar onze markt is door de jaren heen enorm veranderd en dat zie je terug in de professionaliteit van de verschillende outdoor parken in Nederland. De groeiende kennis en geduld met betrekking tot de markt hebben hier duidelijk aan bijgedragen. Niet gek dat outdoor bedrijven hun kennis nu ook steeds vaker inzetten voor indoor activiteiten. En dat leidt meer dan eens tot succes.

Terugdenkend aan de start van mijn bedrijf in 1996, de activiteiten van toen, en de vorm die we tegenwoordig hebben... Het is niet meer met elkaar te vergelijken, behalve de cultuur binnen mijn bedrijf dan. De ontwikkeling die wij hebben doorgemaakt is ongekend. Van alleen bedrijfsevenementen en teambuilding naar een full range outdoor bedrijf. Wij begrijpen precies hoe klimbossen, verhuurshops op de Veluwe en evenementenlocaties werken en weten daarmee de juiste doelgroep te raken. Met een team van 100 man verzorgen we tegenwoordig voor zo'n 150.000 deelnemers per jaar outdoor activiteiten. En met het oog op de toekomst heb ik regelmatig intensief contact met vele gemeentes en mogelijke partners die inzien dat outdoor de nieuwe leisure markt is.

Als laatste een tip van mijn kant... Stort je op outdoor, het nieuwe indoor. Zoek een outdoor makker bij jou in de buurt of neem contact met mij op. Wie weet kan ik je helpen je droom te verwezenlijken.

Met vriendelijke groet,

Erik Kroon
Eigenaar SOS Events BV
www.bedrijfsfeest.nl

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs