Erik Kroon

Pretpark of SOS Events

Geplaatst op maandag 12 februari 2018


"Erik, ik heb vanochtend weer een aanvraag gekregen voor 200 personen. Met de vraag of we voor 25 euro per persoon een leuke dag kunnen organiseren. Het liefst inclusief lunch, maar lunchpakketjes mag eventueel ook."

Tja, dit soort aanvragen krijgen wij regelmatig van bedrijven die een bedrijfsfeest of bedrijfsuitje willen organiseren voor alle personeelsleden met partner en kinderen. En dat kunnen wij niemand kwalijk nemen. Want een dergelijk budget is dan vrij normaal, maar dan ligt een uitje naar een pretpark of dierentuin toch meer voor de hand.

Voordat we de aanvraag afwijzen leggen we vaak eerst het verschil uit tussen een bedrijfsuitje in een pretpark of dierentuin en een uitje of familiedag georganiseerd door SOS Events. Sommige bedrijven realiseren zich namelijk niet dat er daadwerkelijk (grote) verschillen zijn tussen de ene invulling van een gezinsevent en de andere.

Allereerst is het belangrijk om de doelstelling van de dag duidelijk te hebben. Als het doel bijvoorbeeld teambuilding is en daarnaast het ontmoeten van je collega's met partner, dan is een uitstapje naar een zoo of attractiepark niet echt 'the place to be'. Je collega's zullen er dan namelijk een gezellig dagje uit met het gezin van maken. Dan kun je beter kiezen voor een exclusieve locatie met leuke activiteiten voor zowel jong als oud. Eventueel met wedstrijdelement en een gezamenlijke activiteit. Je collega's en hun gezin kunnen elkaar zo op een informele manier ontmoeten en elkaar 'spelenderwijs' beter leren kennen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het budget gewoon niet meer is dan 25 euro per persoon, inclusief consumpties en eventueel een hapje. Maak het jezelf dan vooral niet moeilijk en organiseer een dagje weg naar een attractiepark. Regel zelf de lunchpakketjes en geef iedere collega met zijn of haar gezin toegang tot het Dolfinarium, Walibi of bijvoorbeeld de Apenheul. Inclusief consumptiemunten welke op een centrale plek in te leveren zijn voor koffie of een biertje. Deze dag kun je dan ook wel zien als een cadeautje, in de vorm van vrijkaarten.

Kies je voor een bedrijfsfeest voor het hele gezin, georganiseerd door SOS Events, dan zorgen wij ervoor dat vlaggen van je bedrijf bij de ingang van een van onze evenementenlocaties staan. Jullie worden vriendelijk ontvangen, kunnen iedereen als organisatie of directie (op het podium) officieel welkom heten en desgewenst badges uitdelen. Vervolgens wordt het programma en een plattegrond van de locatie uitgereikt, uiteraard met het logo van je bedrijf en eventueel consumptiemunten.

Daarna kan iedereen beginnen aan de verschillende activiteiten, inclusief professionele begeleiding en aandacht. Van een klimbos of quad rijden tot een escape room of bumper voetbal. Uiteraard zijn er ook speciale activiteiten voor de kids. En de allerkleinsten kunnen knutselen of een modeshow houden onder toezicht van een recreatieteam. Na afloop een spannende prijsuitreiking en heerlijke BBQ. Alles op één locatie en genoeg gelegenheid om je collega's en hun partner beter te leren kennen. De appels en peren zitten hem dus in de aandacht en exclusiviteit.

Kortom, als je een familiedag bij SOS Events gaat vergelijken met een dagje pretpark, dan vergelijk je dus eigenlijk appels met peren.

Mag ik je uitdagen? Doe bij SOS Events een aanvraag voor een familiedag en wij beloven je dat je collega's het jaar erna weer zo'n soort invulling wensen. Immers, aandacht maakt alles leuker!

Met vriendelijke groet,

Erik Kroon
Eigenaar SOS Events BV
www.bedrijfsfeest.nl

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs