Erik Kroon

Een sportdag organiseren voor je bedrijf is ouderwets

Geplaatst op vrijdag 17 februari 2017


Het was zo normaal: samen met collega's ging je op een zaterdag in juni of september naar een sportcomplex. Vaak waren je partner en kinderen ook van de partij. Bij de entree van het complex stond de organisatie van de sportdag je al op te wachten. Je werd verwezen naar de kleedkamers. En op het raam van de kantinedeur hing een A4'tje waarop je je naam kon terugvinden met je spelschema. Je ging deze sportdag actief aan de slag met een voetbal- of volleybaltoernooi. Voor de minder actievelingen was een mooie fietstocht of wandelroute uitgezet. Halverwege de dag waren er gesmeerde broodjes in de kantine en naderhand was er een gezamenlijke bbq. "Dat waren nog eens tijden", zul je misschien denken. Maar waarom zijn deze sportdagen er niet meer? Wat is er misgegaan?

Een sportdag werd veelal georganiseerd door personeel dat hier vrijwillig vele uren in stopte. Niets was te gek. Je deed het gewoon, omdat het een traditie was van het bedrijf. De organisatie was vaak laagdrempelig en niet veeleisend. Inmiddels is er een hoop veranderd. Het personeel krijgt geen tijd meer om in de baas zijn tijd een sportdag te organiseren. En een potje voetbal of volleyballen met collega's, daar krijg je je collega's niet meer warm voor. Daarnaast heeft iedereen op zijn vrije zaterdag een overvolle agenda, die nu heiliger is dan vroeger. De sportdag van toen was een beloning of werd gezien als uitje. Tegenwoordig zul je echt met iets beters moeten komen. De sportdag is dus ingehaald door de nieuwe generatie bedrijfsuitjes. Je moet minimaal een helikopterdropping doen, een bedrijfsuitje naar Barcelona of een klassieke rally organiseren wil je je als bedrijf nog onderscheiden met een uitje.

Wil je toch een sportdag organiseren? En als werkgever zo werken aan teambuilding en vitaliteit van je personeel? Of wil je als personeelsvereniging graag een sportdag organiseren? Kies dan voor sportieve activiteiten zoals een sterrenslag of wipe-out. Of doe verschillende (sportieve) workshops, waarvoor de deelnemers zich van tevoren kunnen inschrijven. Je kunt ook een competitie tussen verschillende vestigingen in het land of afdelingen onderling starten. Bijvoorbeeld met een ludieke marketingactie waarbij de directeur in een trainingspak en een wisseltrofee in de hand iedereen vraagt om deel te nemen.

Wil je graag weer eens een sportdag organiseren waar iedereen aan deelneemt? Zoek je creativiteit om dit op een juiste manier in te vullen? Heb je geen 'vrijwilligers' die dit kunnen en willen organiseren? Neem dan gerust contact op met SOS events. Zij organiseren 1300 bedrijfsevenementen per jaar, geven je een juist advies en kunnen de volledige organisatie van de sportdag verzorgen. Kijk voor meer informatie op www.bedrijfsfeest.nl.

Met vriendelijke groet,

Erik Kroon
Eigenaar SOS Events BV
www.bedrijfsfeest.nl

Erik organiseert 1200 bedrijfsevenementen per jaar en is tevens eigenaar van Klimbos Garderen, Escaperoombeekbergen.nl, VeluweSpecialist en Mini Classic Tour.

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs