Erik Kroon

De Veluwe? Dat ligt toch tegen de Duitse grens?

Geplaatst op woensdag 8 februari 2017


"Goedemorgen, met SOS Events. Waarmee kan ik u helpen?" De vrouw aan de andere kant van de lijn geeft het volgende antwoord: "We zijn met een groep van 40 personen en willen graag de helikopterdropping bij jullie doen." Oké, dat kan. "Heeft u al een datum in gedachten? Dan kunnen we even kijken naar de beschikbaarheid." Na het checken van de datum volgt een bijzonder gesprek:

"De helikopterdropping willen we graag laten uitvoeren in Amsterdam. Ons bedrijf is daar gevestigd en dan hoeven we niet ver te reizen." Geen enkel probleem. Op de vraag of er nog meer wensen zijn krijgen we het volgende antwoord: "Ja, we willen graag worden opgehaald door legertrucks voor ons kantoor in Amsterdam, waarmee we naar de helikopters rijden. Uiteraard wil ik dan iedereen een plunjezak meegeven met attributen die ze die dag en nacht nodig hebben." Het gesprek werd steeds leuker! U heeft het over een overnachting, heeft u hier wensen in? "Wat ik leuk zou vinden is dat de teams die overdag goed hun best hebben gedaan slapen in een 4-sterren hotel en de verliezers in een legertent", vervolgt ze. "Oh ja, en de heli's mogen wel 20 minuten vliegen, dan zijn ze lekker uit hun comfortzone en de teambuilding tijdens het programma mag best pittig zijn."

Het volgende programma wordt voorgesteld: ophalen aan de Zuidas, iedereen stapt in met een eigen plunjezak, rijden richting het oosten en vliegen met de heli naar de Veluwe. Hier volgen teambuildingsopdrachten, waarna ze richting een minicamping gaan om daar de legertent op te bouwen, zonder bouwtekening, met in de avond een bbq en een kampvuur. De winnaars worden om 01.00 uur met een limo opgehaald en mogen slapen in een Bilderberg hotel. De verliezers slapen op de stretchers in de legertent. De volgende dag worden de teams herenigd met een luxe lunch en vertrekken ze per luxe touringcar terug naar Amsterdam.

De reactie op de offerte was helemaal goed, op één detail na: de Veluwe ligt tegen de Duitse grens en dit was toch wel heel ver weg. De terugreis met de bus zou dan zeker 2,5 uur duren. Wat echt niet kon, want ze moeten om 10.00 uur weer op de zaak zijn i.v.m. verplichtingen van de CEO. Maar het programma was verder helemaal goed. Dus als er een alternatief voor de Veluwe kwam was het akkoord.

We besloten om het woord 'Veluwe' in de offerte te vervangen voor de plaatsnaam 'Garderen'. Daarnaast lieten we zien dat de 'nieuwe' locatie een uur rijden was met de touringcar terug naar het WTC. En we pasten het tijdschema in de ochtend aan zodat de eindtijd 10.00 uur zou worden. De offerte was dezelfde dag nog akkoord. Eind goed, al goed!

Met vriendelijke groet,

Erik Kroon
Eigenaar SOS Events BV
www.bedrijfsfeest.nl

Erik organiseert 1200 bedrijfsevenementen per jaar en is tevens eigenaar van Klimbos Garderen, Escaperoombeekbergen.nl, VeluweSpecialist en Mini Classic Tour.

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs