Erik Kroon

Op de Veluwe is je uitje 29 procent goedkoper

Geplaatst op woensdag 18 januari 2017


Ook deze week was het weer raak! Een prachtige offerte aanvraag voor een bedrijfsfeest van 250 personen belt in. Een enthousiast gesprek over de wensen en verschillende activiteiten die wij aanbieden volgt. Het idee was dat de aanvraagster haar collega's zou laten kiezen uit 10 verschillende activiteiten, zodat ze zeker wist dat er voor iedereen iets leuks tussen zou zitten. De activiteiten varieerden van actief en extreem tot recreatief en cultureel. Voor ons geen enkel probleem!

Nadat de activiteiten waren doorgenomen kwam er een vraag van onze kant: "Is er al een locatie gevonden of mogen wij jullie hierin adviseren?" Ja, er was gekozen voor een prachtige locatie in de buurt van Utrecht. En zoals ze zelf aangaf: "Randje Veluwe, dus voor jullie geen enkel probleem."

Het werd even stil aan onze kant van de lijn. Uhm, de Veluwe ligt tussen Amersfoort en Apeldoorn en tussen Ede en Harderwijk was onze topografie les, afsluitend met een lichte lach. De locatie die je hebt gevonden is perfect voor activiteiten. We komen uiteraard graag die kant op, maar mogen wij ook een alternatieve locatie geven? Dit scheelt je niet alleen reiskosten voor de materialen en ons personeel. Maar ook de voorbereidingskosten zijn voor ons vele malen hoger, omdat we routes moeten maken en we vergunningen van grondeigenaren moeten aanvragen met de bijkomende kosten.

De kosten waren geen probleem. Helemaal goed, we organiseren het graag. Maar ze wilde toch nog wel graag een offerte ontvangen van een locatie bij ons in de buurt om te kijken wat het zou schelen in de kosten. Na het telefoongesprek hebben we twee offertes opgesteld. Het verschil bleek 29% op het totaalbedrag te zijn! Gekscherend zeiden wij nog: de kosten voor het buffet krijg je bij ons gratis.

Hoe het afliep? De locatie in Utrecht was al vastgelegd, nogmaals, een supermooie locatie, maar het contract ontbinden zou 25% van de geschatte eindfactuur gaan kosten. Dus wij gaan die kant op en organiseren de activiteiten, maar de klant wist het wel voor de volgende keer: "Ik leg nooit meer een locatie vast voordat ik het hele programma in beeld heb." Slim!

Waarom wij 29% goedkoper zijn als we op de Veluwe opereren? We werken sinds 1996 op de Veluwe en ook ons kantoor hebben we op de Veluwe. Wij kennen de omgeving, hebben op maat gemaakte routes voor elk evenement en bezitten de nodige vergunningen. En de reiskosten voor ons personeel is nihil. Daarnaast hebben we een netwerk met bijzondere locaties, die gewend zijn aan onze komst wat ook in jouw voordeel is. En je bezuinigt daarnaast altijd op parkeerkosten, want parkeren op de Veluwe is gratis!

Wil je ook besparen op je volgende uitje? Kom naar de Veluwe en laat je verrassen!

Met vriendelijke groet,

Erik Kroon
Eigenaar SOS Events BV
www.bedrijfsfeest.nl

Erik organiseert 1200 bedrijfsevenementen per jaar en is tevens eigenaar van Klimbos Garderen, Escaperoombeekbergen.nl, VeluweSpecialist en Mini Classic Tour.

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs