Erik Kroon

Een bedrijfsfeest is pas geslaagd als het eten ook een succes is

Geplaatst op donderdag 20 oktober 2016


Het is een drama voor iedere organisatie om naderhand in de wandelgangen te horen dat het eten tijdens het bedrijfsfeest niet lekker was. Dat wil je als organisatie natuurlijk voorkomen. Daarom vind je hieronder een aantal tips om je bedrijfsfeest zeker te laten slagen:

  1. Ga van tevoren altijd bij de locatie langs en ga proefeten.
  2. Kijk op verschillende vergelijkingssites hoe er wordt gesproken over de locatie en het eten.
  3. Kies voor zekerheid. Als je graag iets bijzonders wilt eten en het staat niet op de kaart van het restaurant of de feestlocatie, dan is de kans aanwezig dat het eten tegenvalt door gemis aan expertise.
  4. Een buffet is altijd beter dan een diner. Een buffet is voor iedereen toegankelijk en dan hoef je van tevoren ook niet alle dieet- en andere wensen te inventariseren.
  5. Wil je een thema avond of spelshow tijdens je bedrijfsfeest? Vraag de organisator dan om advies. Zij hebben ervaring met het organiseren van bedrijfsfeesten en hebben vaak handige tips.
  6. Informeer bij de locatie hoe zij omgaan met dieetwensen en halal. Hoe presenteren ze dit en hoe zorgen ze ervoor dat het correct wordt ingeregeld?
  7. Informeer bij de locatie hoe ze een buffet voor een grote groep organiseren. Worden er meerdere buffetten voorbereid en op welke manier wordt er bijgevuld? Ook belangrijk om te vragen is hoe ze ervoor zorgen de buffetten gelijk worden bezocht.
  8. Vraag de locatie om ervoor te zorgen dat er voldoende bediening aanwezig is. Dan hoeven je collega's tijdens het bedrijfsfeest niet te wachten op aanvulling van het buffet.
  9. Laat je collega's bij de start van het buffet weten dat er wordt bijgevuld en dat ze dus meerdere keren kunnen opscheppen. Dan verloopt het buffet beter en voorkom je lange wachtrijen.
  10. Vraag de locatie of zij het diner voor een grote groep op hetzelfde moment kunnen uitserveren. Het is wel zo gezellig als iedereen gelijktijdig kan eten en je wilt natuurlijk niet dat je volgende programma in gevaar loopt qua tijd.

Het eten is een belangrijk onderdeel van je bedrijfsfeest. Het is dan ook goed om hier voldoende aandacht aan te besteden. Heb je hier geen tijd voor? Neem dan contact op met SOS Events. Wij organiseren 1300 bedrijfsevenementen per jaar en doen zaken met diverse locaties waarvan wij zeker weten dat bovenstaande zaken goed geregeld zijn. Kijk op www.bedrijfsfeest.nl voor ons gehele aanbod aan bedrijfsfeesten.

Veel succes met het organiseren van je bedrijfsfeest!

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs