Erik Kroon

Hoeveel mag een bedrijfsfeest kosten?

Geplaatst op woensdag 19 oktober 2016


Een veelgestelde vraag binnen personeelsverenigingen: Hoeveel mag een bedrijfsfeest kosten en hoe zijn de kosten opgebouwd? Een bedrijfsfeest organiseren is vaak een gedoe. Begin daarom altijd met het bepalen van een budget, om daar vervolgens een leuk bedrijfsfeest van samen te stellen. Een bedrijfsfeest kost gemiddeld 75 euro per persoon. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Bij een bedrijfsfeest voor 50 personen kost het entertainment/vermaak ongeveer 25 euro per persoon. Dan blijft er nog 25 euro over voor het buffet en 25 euro voor drank.

Je kunt een aantal dingen doen om je budget voor je bedrijfsfeest zo slim mogelijk in te zetten:
  1. Laat het bedrijfsfeest beginnen om 20.00 uur. Je collega's hebben dan van tevoren al gegeten, waardoor er meer geld overblijft voor drankjes en entertainment.
  2. Kies voor drankbonnen of munten. Dan weet je precies welk budget je overhoudt voor entertainment of vermaak.
  3. Kies voor binnenlands gedestilleerde dranken tijdens het bedrijfsfeest en niet voor mixjes. Dan weet je zeker dat je binnen je budget blijft.
  4. Realiseer je dat eten en drinken veelal per persoon wordt berekend. Dit geldt niet voor entertainment.
  5. Houd er rekening mee dat de kosten voor entertainment vaak exclusief btw zijn. De kosten voor eten en drinken zijn inclusief btw.
  6. Als je een bedrijfsfeest organiseert voor bijvoorbeeld 15 personen, dan ben je per persoon duurder uit dan wanneer je iets voor 100 personen moet regelen. Je krijgt dus meer waar voor je geld met grotere groepen.
  7. Klein budget? Organiseer het bedrijfsfeest dan op de zaak. Hiermee bespaar je enorm op horecakosten.
  8. Kies voor een totaal arrangement. Dan krijg je voor een vast bedrag per persoon eten, drinken en vermaak. Houd er wel rekening mee dat je dan vaak met andere groepen het bedrijfsfeest hebt.
  9. Vaak moet je ook betalen voor collega's die niet komen opdagen. Breng dus goed in kaart hoeveel collega's er naar het bedrijfsfeest komen. En houd altijd rekening met 5% no show.
  10. Laat je niet verrassen door de kosten van een touringcar, parkeerkosten of de huurkosten van een zaal.

Een bedrijfsfeest laten organiseren zodat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent? Neem dan contact op met SOS Events. Wij organiseren 1300 bedrijfsevenementen per jaar en weten precies wat haalbaar is binnen jullie budget. Kijk voor meer informatie op www.bedrijfsfeest.nl. Veel plezier tijdens jullie volgende bedrijfsfeest!

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs