Erik Kroon

Voorkom dat collega's eerder naar huis gaan tijdens het bedrijfsfeest

Geplaatst op maandag 17 oktober 2016


Een nachtmerrie voor iedere personeelsvereniging of organisatie van een bedrijfsfeest: je collega's vinden het bedrijfsfeest niks aan en vertrekken al halverwege de avond. Dit is natuurlijk zonde van het geld, want je betaalt als organisatie voor de hele avond. Maar het meest frustrerend is om de week erop te horen dat het bedrijfsfeest niet zo veel aan was. Met onderstaande tips voorkom je dat collega's eerder naar huis gaan dan gepland:

  1. Plan de hoofdact aan het einde van de avond. Je collega's willen dit natuurlijk niet missen.
  2. Kies voor een hapjes buffet, dan kunnen je collega's de hele avond genieten van verschillende hapjes.
  3. Zorg voor een spelshow, hierdoor blijven je collega's betrokken. Door er een wedstrijdelement in te verwerken zullen de meesten blijven tot het eind. Denk aan een spelshow als I Love Holland of Jongens tegen de Meisjes.
  4. Laat je collega's weten dat na afloop van het feest iedereen naar huis gaat met een goodiebag of het bekende kerstpakket.
  5. Ga met een touringcar naar de feestlocatie. Dan gaat iedereen op hetzelfde moment naar huis.
  6. Geef aan het begin van de avond alle collega's een lot en vertel erbij dat deze voor de loting is. Vertel er niet bij hoe laat de loting zal plaatsvinden.
  7. Organiseer een 'Medewerker van het Jaar'-verkiezing. Iedereen blijft om winnaar te kunnen worden.
  8. Organiseer een casino avond met aan het einde van de avond een verloting per opbod.
  9. Zorg voor activiteiten tijdens het bedrijfsfeest zoals darten, tafelvoetbal, een rodeostier, een pokerclinic of een boksbal.
  10. Organiseer een disco bingo of picture bingo. Deel bingokaarten uit zodat je collega's aan de hand van de muziek of afbeeldingen, titels of afbeeldingen op hun bingokaart kunnen afstrepen. Doe meerdere rondes.

Een bedrijfsfeest organiseren met de zekerheid dat iedereen het leuk heeft? Bekijk ook andere suggesties op www.bedrijfsfeest.nl.

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs