Erik Kroon

Er komt storm: is er een alternatief programma?

Geplaatst op maandag 19 september 2016


Met onze bedrijfsuitjes en teambuilding bevinden wij ons in de greep van de weermannen en weervrouwen van deze wereld. Als het slecht weer is buiten, dan kun je ervan uitgaan dat de telefoon stil blijft. Vreemd eigenlijk, want veelal boek je een evenement voor over een paar weken of maanden toch? Blijkbaar is de emotie bij het weer direct gelinkt aan de behoefte om wel of niet een leuke activiteit te gaan boeken.

Dan hebben we nog het weerbericht in de week voor aanvang van het evenement. De weersvoorspellingen zijn niet al te best voor de dag van het evenement en de telefoon rinkelt de hele dag door. Het gaat regenen, kunnen we annuleren? Ze verwachten onweer, vliegt de helikopter dan wel? Er komt zware storm, is er een alternatief programma? Allemaal logische reacties, immers het gaat om het jaarlijkse uitje en dat wil je natuurlijk zo goed mogelijk organiseren.

En dan hebben we nog de annuleringen voor particulierenuitjes die via verschillende kanalen bij ons worden geboekt. We willen later komen, want ze verwachten regen. Of we willen annuleren, want het weer is niet al te best. Allemaal aannames waar wij dagelijks mee moeten dealen.

Oh ja, en dan nog de discussie of wij in het midden of in het oosten van het land zitten, want in het oosten verwachten ze zware hagelbuien en in het midden niet. En als wij dan antwoorden dat we in het midden zitten is iedereen opgelucht.

Ik begrijp het allemaal en het is irritant als het regent tijdens je bedrijfsuitje, maar wist je dat de beste teambuilding ontstaat bij regen? Wist je dat de beste herinneringen juist ontstaan bij onwenselijk weer? En wist je dat het samen 'overleven' van een event dat in het water is gevallen, de beste sfeer oplevert?

Blijf ons gerust bellen om te vragen wat onze oplossingen zijn bij slecht weer. Maar wij zeggen veelal: we zien het op de dag zelf wat het weer ons brengt, want er is niets zo onvoorspelbaarder als het weer. En wees eerlijk, de weerman of weervrouw zit er ook nog wel eens naast. Mocht het dan toch regenen, dan delen wij gratis poncho's uit en bieden je altijd een alternatief programma aan. Zo valt je uitje niet in het water!

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs