Erik Kroon

De voor-spek-en-bonen competitie

Geplaatst op maandag 14 december 2015


Mijn dochter komt thuis na haar dansles en volleybaltraining. Ze heeft besloten om te stoppen met volleybal en dubbele danslessen te gaan volgen. Ze is 7 jaar oud.Ze streeft naar perfectie en vraagt aan mij, na deze mededeling, om nog even de notenbalk te tekenen op een wit A4-tje. Ze schrijft zelf wel even de namen op van de noten en uiteraard weet ze precies op welke balk de vioolsleutel moet staan. Ze vraagt vervolgens nog even om trompet te gaan spelen. “Papa, ik doe de grepen wel, wil jij dan even blazen?” is haar commando. Uiteraard als goede vader wil je deze quality time niet verprutsen en ik doe braaf wat me wordt opgedragen.

Een maand geleden had ze haar eerste volleybalwedstrijd. Voor de voetballers onder u, dat is gelijk aan de F-jes van de plaatselijke FC. Het gaat om samenspel, het spelend leren en langzaam in de hoedanigheid komen van winnen...... Ammehoela! Mijn dochter heeft een andere perceptie van deze 'voor-spek-en-bonen' competitie en komt vol enthousiasme op ons af: “We hebben gewonnen, we hebben gewonnen”! Op de terugweg in de auto is het volleybal voor en volleybal na. Het is de mooiste sport die er is, hoezo stoppen met volleybal?

Het winnen is dus terug te brengen naar een stukje lef, een stukje geluk en een groot stuk talent. Met ondernemen kun je dit samenvatten in het woord succes. Bij mij is het nooit anders geweest. Mijn zakelijke talenten weet ik, maar waar ik niet mee kan winnen laat ik in mijn team over aan degene die deze talenten wel kunnen invullen. Het succes van mijn organisatie is dus niet terug te leiden naar mijn talenten. Mijn succes zit hem in mijn zwakte die wordt ingevuld door mijn collega's met andere talenten.

Afgelopen zaterdag mocht mijn dochter weer aan de bak. Een zware uitwedstrijd in het altijd oh zo lastige Ermelo. De sporthal was het decor voor haar eerste tranen van verlies. Je begrijpt natuurlijk wel dat het niet aan haar lag en natuurlijk heeft ze twijfels over haar volleybal carrière. Wordt vervolgd...

Met vriendelijke groet,

Erik Kroon
Eigenaar SOS Events BV.
www.bedrijfsfeest.nl

Erik organiseert 1000 bedrijfsevenementen per jaar en is tevens eigenaar van Klimbos Garderen, Escaperoombeekbergen.nl, VeluweSpecialist en Mini Classic Tour.

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs