Erik Kroon

Zooitje ongeregeld!

Geplaatst op maandag 14 september 2015


In 1999 begon ik als één van de eerste in mijn branche mijn diensten op internet aan te bieden. Een mooie, spannende en onbevangen tijd. Ik vond het blijkbaar heel normaal dat mijn omzet per jaar met 400% toenam, en vond het ook heel normaal dat je dan ook personeel aan moest nemen en aan moest sturen.

Jonge honden
Een jongensboek was het, met allemaal jonge honden in dienst, die samen met mij alles deden. We namen állemaal de telefoon op, we stelden állemaal offertes op en we stonden állemaal buiten, met weer en wind, evenementen te begeleiden. Er was geen structuur, geen beleid. Er was ook geen gezeur en er was wel heel veel lol! Een privéleven had ik niet. Vond ik ook niet belangrijk. Er werd bij mij thuis gegeten, na afloop van een evenement werd mijn koelkast leeg gedronken en we gingen samen avonden lang stappen.

Inzicht leidt tot vooruitgang
Tot die ene dag... De dag dat ik op de snelweg met 145 km per uur (en dat met een Landrover Defender) mijn linker voorwiel verloor. Het was de dag dat ik een megadeal zou gaan sluiten en het was dezelfde dag dat ik 's avonds trillend op de bank zat en dacht: als ik zo door ga met werken dan wordt het mijn dood.

Motiveren en managen
De volgende dag heb ik besloten om op een bewuste manier personeel aan te nemen voor passende functies en daar afdelingen bij te creëren. We sloten ons aan bij een CAO. Ik besloot ook om niet meer alles zelf te willen doen, maar ik ging collega's motiveren, informeren en managen. Allemaal om meer structuur in het bedrijf te krijgen, en daardoor meer stabiliteit voor mezelf te creëren.

Nu drinken collega's bij terugkomst van een event gezellig met elkaar een biertje in onze "kroeg aan de zaak" en wordt er patat gehaald als er doorgewerkt moet worden. Ze gaan regelmatig met elkaar stappen en de sfeer is uitstekend. Dus wat is er nu echt veranderd? We hebben de groeistuip omgezet door professionalisering!

Klaar voor de toekomst
Groeit jouw bedrijf nu als kool, en voelt het soms als een zooitje ongeregeld? Dan beloof ik je dat je aan de vooravond staat van een drastische verandering en een mooie toekomst. Want groeien is iets wat je niet kan stimuleren, dat overkomt je!

Met vriendelijke groet,

Erik Kroon
Eigenaar SOS Events BV.
www.bedrijfsfeest.nl

Erik is tevens eigenaar van Klimbos Garderen, Escaperoombeekbergen.nl en de VeluweSpecialist.

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs