Erik Kroon

De droom van Kroon

Geplaatst op maandag 13 juli 2015


Ik ben een dagdromer.

Mijn droom is: Uddel op de toeristische kaart krijgen. Je mond valt wagenwijd open en ik hoor je lachen! Je hebt helemaal gelijk; Uddel is niet toeristisch. Maar toch droom ik van een bruisend dorp en ik beloof je dat het mij gaat lukken. Jij bent ondertussen nieuwsgierig geworden en vraagt je vast af hoe ik dat ga doen, of niet soms? Ik zal je vertellen wat het wordt en hoe het gaat gebeuren.

Het bijzondere aan Uddel
9 jaar geleden ben ik voorzitter geworden van de Uddelse Ondernemersvereniging. Iedereen zal zijn redenen hebben waarom hij of zij lid wordt van zo'n club en mijn reden is simpel; ik wil Uddel op de kaart zetten. Uddel is uniek; dé trendsetter van de kalverindustrie, heeft dé beste linksback aller tijde van het grote Ajax uit de jaren 80 en in Uddel hebben ze de meest bijzondere bedrijven, in de meest bijzondere sectoren. Oh ja; en in Uddel weten de inwoners nog wat hard werken is, zijn er geen labbekakkers en kunnen ze gewoon ouderwets poetsen.

Archeologie en veel geschiedenis
Maar het grappigste is nog wel dat als je een Uddelnaar, Uddelnees of Uddelse vraagt wat de USP's zijn van het dorp, dan zullen zij, misschien wel de belangrijkste, twee punten vergeten. Uddel heeft namelijk een top 1 notering wat betreft archeologie in huis. Uddel schrijft geschiedenis met het hoogst gelegen natuurmeer van Nederland, wat ontstaan is in de IJstijd: het Uddelermeer. Dit meer voedt de Hierdense beek welke via Staverden uitmondt in het Veluwemeer. Daarnaast heeft Uddel de Huneschans, een beschermde plek waar eeuwen geleden handel werd gedreven in ijzer als centraal kruispunt tussen de Hanzesteden. Uddel is daarom ook het oudste dorp van de Veluwe en kent misschien daardoor ook wel de noeste, hardwerkende en positieve mentaliteit.

800 jaar terug in de tijd met Google Glass
Mijn droom is om deze USP's als rode draad centraal te stellen, waardoor de toerist mijn en jouw dorpje (weer) weet te vinden. Op een interactieve manier, via Google Glass, ga je al wandelend door de geschiedenis en waan je je 800 jaar terug in de tijd, en wordt je onderdeel van een nederzetting. Waar de schapen het enige levende decor zijn en waar je een flesje bronwater met water uit het Uddelermeer wilt hebben als souvenir. Dit wordt werkelijkheid doordat ik er nu over vertel, mensen enthousiast maak en mensen motiveer om ook deze droom met mij te delen waardoor ook andere deze droom gaan uitspreken.

In mijn bedrijf doe ik niets anders. Daar deel ik mijn dromen over de toekomst, geef ik mijn visie en op deze manier realiseer ik vaak onze doelen. Want als ik er al niet in geloof, waarom zou mijn personeel dat dan doen? Dus hierbij de tip van de dag: ga dagdromen achter je bureau, echt, het helpt!

Met vriendelijke groet,

Erik Kroon
Eigenaar SOS Events bv. teambuilding.nl en bedrijfsfeest.nl

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs