Erik Kroon

WKR Oplossingen | CASE 4

Geplaatst op maandag 27 juli 2015


We zijn ondertussen een aantal maanden onderweg in 2015 en de overheid heeft met de werkkkostenregeling (WKR) ontzettend veel teweeg gebracht. Wat mag wel en wat mag niet? De richtlijnen zijn bekend en er zijn vele bedrijven die mij benaderen met de vraag voor een goede oplossing. Want een bedrijfsuitje of teambuilding wordt toch wel als belangrijk ervaren.

Aan de hand van een aantal voorbeelden hoop ik jullie met mijn komende blogs aan het denken te zetten. Uiteraard noem ik de bedrijven niet bij naam, dat is niet gepast, maar de cases zijn zeer interessant.

CASE 4
Bedrijf X heeft een meeting in de zomer. Deze meeting is gepland op een doordeweekse dag en zal plaatsvinden bij een hotel. De bijeenkomst duurt 2 dagen, inclusief een onderdeel met fun. In overleg met de klant is nu gekozen om het fun gedeelte in te vullen met teambuildingsopdrachten. Met deze opdrachten werk je aan het team en wordt er terugkoppeling gegeven per individu en het hele team. Op deze manier geef je diepgang aan je bijeenkomst in combinatie met het aangename.

De bijeenkomst valt daarmee grotendeels niet onder de WKR. De enige uitzondering zou het diner kunnen zijn in de avond met de daarbij behorende drankjes, omdat dit geen bijdrage levert aan de bijeenkomst. De vergadering op een externe locatie met kosten voor huur, vergaderfaciliteiten en invulling van het programma kan een bijdrage zijn aan de educatie en training van het personeel. De investering wordt gedaan op een doordeweekse dag en wordt in deze vorm gezien als verplichting naar het personeel toe; dit geeft recht op uitsluiting van de WKR.

Meer informatie?
Dit was weer een tip hoe je de WKR probleemloos inzet voor je bedrijf. Er volgen zeker nog meer tips. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan via onze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Erik Kroon
Eigenaar SOS Events bv. teambuilding.nl en bedrijfsfeest.nl

Erik Kroon

Erik Kroon

Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.

Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:

Laatste Blogs


05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...

10-02
Schindler Familyday!

27-01
Grote kans dat je volgende uit...

09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...

08-01
Waarom RentSeeDo mislukte

06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...

14-08
Outdoor is het nieuwe indoor

09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...

12-02
Pretpark of SOS Events

02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...
» Alle blogs